Last news in Fakti

13 Март, 2016 22:50 14 162 4

„Най-пиянските” зимни курорти в Европа

  • курорт-
  • бар-
  • класация-
  • боровец
„Най-пиянските” зимни курорти в Европа - 1
Снимки: М. Богданова ©

Кои са зимните курорти с най-много барове? Отговор на този въпрос се опитва да даде туроператорът Crystal Ski. Той показва курортите с най-добре развита мрежа от барове. В изследването са включени 25 от най-известните в Европа зимни курорти.

Първото място в класацията е за Боровец. В българския ски курорт на всеки 1 кв.км. има по четири бара, а литър бира струва едва 1.5 EUR. Сребърният медал е за френския Мерибел, а трети в класацията е известния Куршевел.

ТОП 5 на зимните курорти с най-много барове в Европа

курорт държава
1 Боровец България
2 Мерибел Франция
3 Кушевел Франция
4 Пас де ла Каса Андора
5 Шладминг Австрия

Колко струват имотите в Боровец

Близо 260 е броят на имотите, които се оферират към момента в най-близкия до София зимен курорт, сочат данните на специализирания сайт imot.bg. От тях 57 са гарсониери. Средната им цена 768 EUR/кв.м, което е с 4% по-малко в сравнение с 2014 г. Срещу 16 500 EUR може да се купи студио от 29 кв.м. в затворен комплекс. Подовите настилки са гранитогрес и ламиниран паркет, а дограмите са ПВЦ. Продава се обзаведен.

Близо 100 са предложенията за апартаменти с две стаи. Повечето са ново строителство и обзаведени. Средната им цена е 671 EUR/кв.м, което е с близо 3% повече в сравнение с преди две години. Цената на апартамент от 70 кв.м е 26 600 EUR. Срещу допълнително заплащане от 75 EUR/кв.м имотът може да се обзаведе.

Най-малък е изборът при 3-стайните жилища – едва 30 са офертите. Цената на квадратен метър е 718 EUR, което е с около 3% по-евтино в сравнение с 2014 г., сочат данните на imot.bg. Апартамент от 106 кв.м с локално отопление, разположен на 100 метра от писта „Ястребец”, може да се купи срещу 63 120 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    5 1 Отговор
    ПАК СМЕ ПЪРВИ
    В ЧЕРНА СТАТИСТИКА

    Коментиран от #2

  • 2 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    А какво хубаво правим зада сме в БЯЛАТА статистика, а? Старите хора казват: "Каквото сам си направиш, друг неможе да ти го направи" Цървули сме си и това сие.

    Коментиран от #3

  • 3 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    ТАКА Е БРАТ
    АМА ЖАЛКО Е ЧЕ И НИЕ СМЕ ВЪТРЕ И ЖИВОТА НИ МИНА ТУКА
    СЪДБА
    А И ТИ КВО МИСЛИШ ЧЕ ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ НИ ЗНАЯТ ЛИ
    ЗНАЯТ НА АМА И ТЕ ГЛЕДАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ НАС С КАКВОТО
    МОГАТ
    АЗ НЕ ЗНАМ ДРУГА ДЪРЖАВА КЪДЕТО ЕДИН НА ДРУГ ДА СЕ ПРАВИ
    ТАКОВА ДОБРО В КАВИЧКИ
  • 4 123

    0 0 Отговор
    Еми така е, като екорекетьорите блокират строежите на лифтове и писти в курортите ни се строят основно барове.....

    Много интересно, защо Банско го няма в тази класация, може би защото селото под пистите не се брои за курорт...