Last news in Fakti

29 Март, 2016 14:12 3 059 2

Втори опит за продажба на цял град в САЩ

  • град-
  • продажба-
  • сащ

Възрастна американка прави втори опит да продаде създаден от нея през 1965 г. град в щата Невада. Първата безуспешна продажба на Кел Нев Ари е била през 2011 г.

За периода си на съществуване градчето се е сдобило с всичко необходимо – казино, закусвалня, мотел с 10 стаи, магазини и паркове. Кел Нев Ари е със собствена канализация, която се обслужва от собствена комунална компания. Градът се развива добре, но основателката му вече е 78 години, загубила е двама съпрузи и смята, че повече не е по силите й да се справя с всичко. Кидъуел се е опитала да продаде градчето за сумата от 17 млн. USD преди пет години, но не е успяла да намери купувач. Сега офертната цена е 8 млн. USD.

Местното население, което наброява 350 души, се радват, че няма купувач, тъй като се опасяват, че смяната на ръководството ще се отрази на начина им на живот.

Продажбата на цели градове не е само американска практика. През 2014 г. в Канада беше обявен за продажба градът Бредиън, основан през 30-те години на миналия век. За населеното място с 22 къщи агенция за недвижими имоти искаше 990 000 USD.

Аналогичен случай е имало и в Латвия през 2009 г. Там властите са решили да продадат град Скрунда-1, в който има 70 сгради. Офертната цена е била 220 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 0 Отговор
    Интересно! България за колко се продава?!:) А, може вече да е продадена! Ама, казва ли ти някой! Смееш ли да питаш!:)
  • 2 ХХХ

    0 0 Отговор
    Ако имах парите, вместо да харча за безумно скъпи коли и яхти, бих си купил град. ;) А и този е близо до LA и Las Vegas. :)