Last news in Fakti

7 Юни, 2016 15:47 5 862 0

Общински жилища и в София

  • общински жилища-
  • софия-
  • строителство
Общински жилища и в София - 1
Снимка: М. Богданова ©

Хората в неравностойно положение, които живеят в София, ще могат да кандидатстват за ново общинско жилище. Общо 71 апартамента ще бъдат построени в две сгради в столицата. Едната ще е в „Модерно предградие”, а другата в „Люлин”. Първата сграда ще е на 4 етажа с 26 жилища, а тази в „Люлин” е на груб строеж, който ще бъде завършен.

Инвестицията е в размер на 5 млн. лв. Парите се осигуряват по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Две групи лица ще имат право да кандидатстват за въпросните жилища. Към първата спадат семейства с деца с влошено здраве на възраст до 16 години и деца на възраст между 16 и 18 години с над 50% степен на ограничена възможност за социална адаптация или родители с над 90% трайно намалена работоспособност. Втората група включва лица над 18-годишна възраст, които напускат специализирани институции, както и самотни родители, отглеждащи сами децата си и които не живеят на семейни начала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА