Last news in Fakti

20 Юни, 2016 13:11 1 722 2

Колко струва новият дом на депутатите

  • народно събрание-
  • партиен дом-
  • ремонт-
  • цена

В началото на месеца Народното събрание обяви обществена поръчка за основен ремонт на бившия Партиен дом. Сградата трябва да бъде пригодена за нуждите на народните депутати, тъй като целта е там да бъде преместен целия парламент. Цената на реконструкцията е около 24 млн. лв.

Зала „Света София” се планира да бъде новата пленарна зала, в която народните избраници да приемат закони. За нейния ремонт е обявена обществена поръчка на стойност 300 000 лв., става ясно от обявление в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Особеното в случая е, че кандидат-строителите и кандидат-надзорниците трябва да имат разрешение за достъп до класифицирана информация.

Ремонтите дейности ще бъдат основно в дните от петък до вторник, като по всяка вероятност ще се работи и през нощта. В сряда и четвъртък няма да се извършват ремонти дейности. Преместването на Народното събрание в новия му дом трябва да се реализира до средата на 2018 г., когато България ще поеме за половин година председателството на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алти балти

    0 0 Отговор
    Да ги натикат в някое хале всичките там да заседават.
  • 2 Джоруел

    0 0 Отговор
    "Отново последваха одобрителни възгласи и халбите бяха изпразнени до дъно. Но докато животните отвън се взираха през прозореца, стори им се, че става нещо необикновено. Какво се беше променило в лицата на прасетата?
    ....
    Дванайсет гласа крещяха гневно и всички си приличаха. Сега стана ясно какво се е случило с лицата на прасетата. Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е."
    Джордж Оруел
    Фермата 1944г.