Last news in Fakti

18 Септември, 2016 11:18 3 158 0

Строителни чудеса и най-добрия град за живеене

  • жилища-
  • наем-
  • строителство
Строителни чудеса и най-добрия град за живеене - 1
Снимка: М. Богданова ©

Най-високият мост в света вече е факт. Височината му е 570 метра, а дължината 1341 метра. Това, че поредното строително чудо се намира в Китай, не означава, че местните живеят в модерни жилищни сгради. Напротив, двойна вече 54 години обитава ... пещера и не иска да я напусне.

През седмицата излезе и поредната класация, която показва кой е най-добрият град за живеене. И макар, София да не е в класацията, дефицит на жилища има и там, особено в сектора на наемите.

Най-високият мост в света е факт

В китайската провинция Гуейджоу завърши строителството на най-високия мост в света. Името му е Бейпадзян и е дълъг 1341 метра. Неговата височина е рекордна – 570 метра. Съоръжението свързва градовете Жуйли и Ханджоу.

Още по темата

Да живееш 54 години в пещера

81-годишният Лян Цзъфу и 77-годишната му съпруга Ли Сун още след сватбата си преди 54 години избират странно място, на което да прекарат съвместния си живот – пещера. Причината е била недостигът на средства за собствено жилище.

Още по темата

Най-добрият град за живеене

В най-новото издание на класацията The Best Cities to Live In на списание Metropolis бяха обявени най-добрите градове за живеене. Първото място е за Копенхаген.

Още по темата

Дефицит на жилища под наем в София

Двойно по-високо е търсенето на жилища под наем в София в сравнение с предлагането, посочват специалисти. Според тях, тенденцията ще продължи до средата на октомври, а причините за високото търсене са новоприетите студенти и върналите се хора, които през лятото са работили извън столицата.

Още по темата

На гости в Троянския манастир (СНИМКИ)

Манастирът, който е трети по големина в България, е разположен живописно на брега на река Черни Осъм. Съборната църква е построена на мястото на по-стар храм от известния възрожденски строител Константин

Още по темата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА