Last news in Fakti

16 Март, 2017 23:00 817 0

9 млн. лева са инвестициите в спортни обекти в София за 10 години

  • спортна площадка-
  • спорт-
  • инвестиции
9 млн. лева са инвестициите в спортни обекти в София за 10 години - 1

През последните десет години Столичната община е инвестирала около 9 млн.лв. в развитието на спортна инфраструктура в училища, детски градини и обществени пространства. Това заяви зам.-кметът на София Тодор Чобанов, който откри гимнастическа площадка на открито в район "Изгрев", заедно с кмета на района Цветомир Жеков и легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев.

На площадката днес се състоя и турнир за ученици от няколко училища в района като част от поредица състезания, организирани от Столичната община и клуба по гимнастика "Стрийт уъркаут България" с председател Йордан Йовчев.

Това е 33-ата подобна площадка за безплатен спорт на открито от типа на стрийт фитнеса, на която младежи могат да прекарват по полезен начин свободното си време, посочи Чобанов. До края на годината предстои да бъдат открити още най-малко 12 спортни площадки на открито и да бъдат поставени около 20 тенис маси в паркове и градини в столицата.

Всяка година Столичната община изпраща запитвания до районните администрации да предложат места, на които да бъдат направени спортни площадки на открито. Изискванията са да се намират в общински паркове и градини, наоколо да има големи училища, да са в охранявана зона и да има лесен достъп до тях, обясни Чобанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА