Last news in Fakti

9 Април, 2017 14:06 2 187 0

Иновативни сгради, годишнина и поскъпване

  • дизайн-
  • жилища-
  • цени-
  • смог

Смогът е един от основните проблеми в големите градове. На път е обаче той да бъде решен. В етап на строеж е сграда, чиято фасада ще абсорбира смога и дори ще го пречиства.

През седмицата най-голямото сдружение на брокерите – НСНИ, отбеляза своята 25-годишнина. В същото време на пазара се отчита дефицит на посредници, коментират HR специалисти.

Поскъпването при жилищата, което беше отчетено у нас през първото тримесечие на тази година, е валидно и за Румъния.

Незабавни мерки за оздравяване на ВиК София

От средата на март ВиК-София област е с нов управител – инж. Росица Ставрева. Пред Факти.бг тя коментира състоянието и кадровото обезпечение в сектор „Води”. Инж. Ставрева каза, както и ние предполагахме, че липсата на кадри ще доведе до проблеми в изпълнението на националната стратегия за управление на водите и общата стратегия за развитие на хидротехническото строителство.

ОЩЕ

Първата в света сграда, която поглъща смог

Main Point Pankrac е името на първата в света сграда, която ще поглъща смог и ще пречиства въздуха. Тя ще се намира в Прага и ще е заобиколена от парк със стотици дървета. Комплексът ще се състои от пет части, обединени в два центъра със стъклени панорамни асансьори.

ОЩЕ

Глад за брокери на пазара

Към края на 2016 г. 24 800 е броят на лицата, които упражняват посредническа дейност с недвижими имоти, сочат данните на Националния статистически институт. В същото време от бранша отчитат недостиг на кадри.

ОЩЕ

25 години Национално сдружение „Недвижими имоти” (ВИДЕО)

И продавачи, и купувачи прибягват до услугите на посредник, когато става дума за продажба или покупка на имот. През последните две и половина десетилетия, макар и трудно, дейността на брокера се възприе от клиентите и все повече от тях се доверяват на посредник. Мотото през последните години беше, че както всеки човек си има доверен адвокат, така трябва да има и доверен брокер.

ОЩЕ

Жилищата при съседите поскъпнаха

С 4% поскъпнаха цените на жилищата в големите градове на Румъния за първото тримесечие на текущата година. Интересно е, че в Клуж Напока, където средната цена на квадратен метър жилищна площ е най-висока за северната ни съседка, цените са останали без промяна за периода януари-март.

ОЩЕ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА