Last news in Fakti

1 Май, 2017 09:47 2 138 0

Незаконно събориха сграда върху атрактивен терен

  • сграда-
  • равда-
  • мон
Незаконно събориха сграда върху атрактивен терен - 1

Монолитна двуетажна сграда с площ от 306 кв.м. е била разрушена незаконно в почивна база „Равда-Стара Загора” в село Равда. Става дума за бившия спален блок №4, уточняват от Министерство на образованието (МОН) и заявяват, че „Ученически отдих и спорт“ ЕАД (УОС) – търговско дружество към МОН ще сезира Районната прокуратура в Несебър за самоуправство.

Пред полицията лицата, разрушаващи държавната собственост, са легитимирали действията си със заповед на кмета на община Несебър за събаряне на постройката, издадена на 27 април 2017 г. Такава заповед обаче не е връчвана на УОС. Вместо това е предприето предварителното й изпълнение. По този начин на дружеството е отнета възможността да я обжалва в законово установения срок.

От няколко години ученическият лагер в с. Равда не се използва по предназначение заради съдебни дела във връзка с реституционни претенции за собствеността на земята. До момента съдът е отказвал реституция заради наличието на постройки и инфраструктура върху имота.

Съборената сграда „Спален блок №4” е предмет на съдебни спорове по няколко дела, като по едно от тях на 25 април 2017 г. е назначена съдебно-техническа експертиза със задача на вещото лице – конструктор, да оцени и определи състоянието на сградата.фСамо пет дни по-късно обаче тя е разрушена изцяло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА