26 Май, 2017 13:20 2 291 3

Хотел-мамут ще строят в Русия

  • езеро-
  • байкал-
  • хотел-
  • мамут

Нестандартната сграда ще се издигне на брега на езерото Байкал

Хотел-мамут ще строят в Русия - 1
Снимки: Shutterstock

Властите на руската република Бурятия решиха да построят хотел във вид на мамут на брега на езерото Байкал. Това ще бъде грандиозна, необикновена сграда с етноисторически колорит - височината на единия от бивните ще е 100 метра, а в главата ще са разположени хотелските стаи и конферентните зали, заяви ръководител на републиката Алексей Циденов.

Той смята, че хотелът ще стане "визитната картичка и запазената марка на републиката" и че регионът ще бъде посещаван от туристи през цялата година, ако се подобри ситуацията с транспортната достъпност.

Проектът, разработен от местен скулптор, вече беше представен в Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Работник на плажа

    4 7 Отговор
    Ще построят хотела, обаче всичката ГНЯС от него ще се изсипва в езерото! По време на строителството езерото ще се замърси допълнително, защото всичко ще се изхвърля ТАМ! После като заработи и се напълни, туристите ще си плават в собствените екскременти, защото тръбата ще излива всичко директно на плажа - ТОЧНО КАКТО Е В БЪЛГАРИЯ!!!
    Шопиии, чекаме Ви на плажа - яжте повечко и стойте в морето по-дълго! Всички от персонала по курортите Ви се кефим, когато влизате във водата, попитайте се, защо НИЕ се къпем в басейните... Акъл-море, глава-шамандура, обаче всеки умен ходи в Гърция и Турция!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Работник на плажа":

    То щото в Турция е самата екология - от едната страна на залива корабно режище, от другата плаж. А тъпите туристи понеже са си платили, не спират да се хвалят на какво "божественно" място са попаднали. До ушите в л...та но усмихнати до уши :):):) Да ви е сладко на почиващите в Анадола. А за атентаторчета гърмящи по пазарите няма да ви напомням да внимавате. Аллах акбар за почиващите и ... починалите.

    Коментиран от #3

  • 3 СюрРеалист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Ти къде си бил на плаж в Турция, че ги плещиш такива?
    Яяяя, кажи да знаем, в кой гьол са те забили родните туроператори!
    Мноо подробно разказваш, сигурно и вадил стружки от за€ника, като си далдисвал - искри фърчаха ли?
    Стой си в родните чалгаро-мутренски хотели с храна с изтичащ срок на годност и тръба от тоалетната на 2 метра от шамандурата на спасителя - Честито!