Last news in Fakti

22 Юни, 2017 09:21 3 529 2

Превръщат част от затвор в туристическа атракция

  • затвор-
  • синг синг-
  • музей
Превръщат част от затвор в туристическа атракция - 1
Снимка: Shutterstock

Властите на американския щат Ню Йорк планират да превърнат в туристическа атракция знамения затвор „Синг Синг”. Ако проектът бъде реализиран, двата затворнически корпуса ще са достъпни за туристи и те ще могат да се запознаят отблизо с историята му и начина на живот на затворниците.

Идеята, разположеният на брега Хъдзън затвор, в който към момента присъди излежават 1600 провинени, да бъде превърнат в туристическа забележителност, се обсъжда вече няколко десетилетия. Властите на щата са отделили 500 000 USD за разработването на проект, съобщава изданието Wall Street Journal. Общият бюджет за реализирането му се оценява на 50 млн. USD, които тепърва трябва да бъдат осигурени.

Съществува идея една от сградите на затвора, наречена Powerhouse, където е била разположена електрическата подстанция, а сега е гараж, да се превърне в място, което да разказва за бита на затворниците. Там се намира и един от електрическите столове, на който смъртта си са намерили 614 престъпници.

Друг обект, достъпен за туристите, ще е старият затворнически блок построен през 1825 г. Там посетителите ще могат да видят камери, в който затворниците за излежавали присъди без да има каквито и да било удобства.

По време на посещението си туристите няма да могат да видят затворниците, излежаващи присъди – прозорците гледащи към тази част, която ще остане затвор, както дворовете ще бъдат с огледални стъкла.

Планира се музеят да бъде открит през 2025 г. по случай 200-та годишнина от построяването на затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис

    7 6 Отговор
    Значи на място на което са убивали хора ,ще го превърнат на атракцион.Това го могат само американците,за които човешкия живот не значи нищо.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Борис":

    Също като газовиге камери и затвори на Хитлер. Разликата тук е, че затворниците са още живи и ще гледат отвътре през огледалните стъкла!