8 Септември, 2017 12:21 1 558 5

Едва 0.6% ръст в строителството

  • строителство-
  • данни-
  • нси
Едва 0.6% ръст в строителството - 1
Снимка: М. Богданова ©

Индексът на продукцията в сектор „Строителство” през юли е отчел ръст от 0.6% спрямо юни, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). През юли тази година индексът на произведената строителна продукция е над равнището от предходния месец, като продукцията от сградното строителство се увеличава с 1.5%, докато от гражданското/инженерното строителство намалява с 0.7%.

Разглеждайки данните на годишна база обаче се наблюдава увеличение от 7.9%. Причината за високия ръст се крие в положителния темп при сградното строителство, където нарастването е от 15.9%, но при гражданското/инженерното строителство е регистрирано намаление от 0.9%.

Едва 0.6% ръст в строителството


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    6 0 Отговор
    Какъв ръст?
    То осатнаха ли хора да купува?
    Раждаемостта намалява, младите бягат в чужбина.
    Не ми се вярва тъмнозелени на помощи да се втурнат да инвестират в имоти.
  • 2 Лупи

    4 0 Отговор
    Е в застаряваща бедна държава с голяма инфлация, нисък стандарт, прогресивно отслабващо здравеопазване, липса на сигурност, липса на граници, нарастващо циганско население и загубила 20% от активното си население в последните 25 години какъв ръст да има? Ми то след още 20 години ще трябва да почнем да рушим пустеещите жилища. Не съм се ровил в статистика ама ако не сме 1-ви то сме в челото по брой загубено население в мирно време.
    София е изключение, но точно нейното изключение е водещо за негативната статистика в останалата част на страната.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 111

    0 0 Отговор
    В София си има яко търсене и още по-яко се надуват цените Собственици на панелни гарсониери (около 42-46кв.) с евтини ПВЦ и ламинат искат 50000-60000 евро. Една такава гарсониера около 40 годишна панелка, но преустроена на мини двустаен без балкон, беше обявена като дизайнерски обзаведена за 85000 евро.

    Коментиран от #5

  • 5 nkavrakov

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "111":

    Цените на имотите в София и пазара е в Балон - нерални цени,надути до небесата ,повечето хора са късопаметни ,нима забравихте срива от 2008 ,същото е и сега .
    Панелките ги няма никъде в развития нормален свят,да си давате парите за тях е все едно да ги хвърлите на вятъра