Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 11:21 1 693 0

Продадоха имението на Пикасо

  • пикасо-
  • къща

Финансист от Нова Зеландия е новият собственик на къщата на Пикасо на Лазурния бряг. Цената на сделката е 24 млн. USD. В нея художникът е живял и творил от 1961 г. до края на живота си през 1973 г. Пикасо непрекъснато е обновявал и разширявал къщата, известна като Mas de Norte Dame de Vie. След смъртта на Пикасо в къщата остава да живее съпругата му, която умира през 1986 г. Тя е запазила всичко както е било от времето на мъжа й.

Последният собственик на имота извършва мащабна реставрация. Сега къщата е с разгъната застроена площ от 1200 кв.м. Към нея има парцел от близо 3 хектара земя. Имотът е допълнен с тенис корт, басейн, фитнеса зала, SPA център, къща за гости и градини.

През юни 2017 г. имотът е продаден на търг срещу 22.2 млн. USD. До сделката на сума 24 млн. USD се стига, тъй като по френското законодателство дава възможност в срок от 14 дни от търга всеки желаещ да направи още една заявка за участие, която трябва да е на стойност 10% по-висока от достигнатата цена. В случая така и става и стойността на сделката достига 24 млн. USD. Вторият търг е проведен в началото на октомври и новият собственик вече е финансист от Нова Зеландия, който в срок от два месеца трябва да изплати останалите 90% от сумата по сделката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА