Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 13:37 2 289 0

Рекордни инвестиции в студентски жилища

  • инвестиции-
  • студентски жилища-
  • предприемачи

Инвестициите в студентски жилища са достигнали 16.45 млн. USD през 2016 г. и по този начин не само са надвишили значително нивата от 2015-а, но и за последните 10 години, сочат данни на консултантската компания Savills. Вложенията в сегмента са се удвоили спрямо 2014 г. Причината е започването и продажбата на няколко крупни проекта. „Както и преди, предприемачите смятат, че секторът е един от най-перспективните при недвижимите имоти. Най-атрактивни са пазарите на САЩ и Великобритания”, отбелязват анализатори.

През 2016 г. чуждестранните инвеститори са вложили в сегмента в САЩ 9.82 млрд. USD, което е с рекордните 65% повече спрямо 2014-а. Това е нов рекорд за страната. На Острова предприемачите са „налели” 3.4 млрд. USD, което е втори по стойност показател в историята на имотния пазар на Великобритания, след бума от 2015 г. Тогава обемът на инвестициите в сегмента достигна 7.24 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА