Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 16:07 3 709 2

Строителни проекти създадоха проблеми на Пентагона

  • сащ-
  • пентагона-
  • отчетност-
  • средства
Строителни проекти създадоха проблеми на Пентагона - 1
Снимка: Shutterstock

Разходи на обща стойност 800 млн. USD не може да отчете Пентагона. Това става ясно от одиторска проверка на ведомството проведена през декември 2017 г. от специализираната в тази област компания Ernst & Young. От ведомството са заявили, че не са изненадани от резултатите и възнамеряват да предприемат съответните мерки за отстраняване на проблемите.

Управлението е дало неправилна отчетна информация за проведени строително инженерни дейности по корпус на военна сграда на САЩ, както и на други подразделения, собственост на Министерство на отбраната на обща сума 465 млн. USD, пише списание Politico, което разполага с отидорския доклад. Ведомството също така не е могло да представи документи по редица строителни проекти на обща стойност 384 млн. USD. От Ernst & Young също така са установили и редица други нарушения, включително отсъствие на информация за използвано компютърно оборудване на стойност 100 млн. USD

В началото на януари тази година заместник-министърът по отбраната, отговарящ за финансовите въпроси Дейвид Норкуист заяви, че Пентагона възнамерява да инвестира близо 1 млрд. USD за провеждане на най-мащабната финансова проверка на ведомството от съществуването му. Цената на самия одит е 367 млн. USD. Сумата ще получат експерти, независими компании, привлечени за проверката. Още 551 млн. USD ще отидат за отстраняване на вече констатирани проблеми. Така общата сума по предварителни данни ще възлезе на 918 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Върховенство

    5 2 Отговор
    Върховенството на закона и трансатлантичесите ценности ще помогнат да се открият парите !
  • 2 Бай Благой

    2 1 Отговор
    Еййй и там ли има герберисти...дето не могат да отчетат 465млн гущера за строителство..и там явно има клюпачка от държавна хранилка..