22 Февруари, 2018 12:35 4 743 9

София с най-евтините наеми на жилища

  • наем-
  • софия-
  • класация-
  • цена
София с най-евтините наеми на жилища - 1
Снимка: М. Богданова ©

С 310 USD (250 EUR) с включени режийни разходи София е най-евтиният голям европейски град по отношение наема на жилище, сочат данните на oнлaйн плaтфopмaтa зa cтaтиcтичecĸи изcлeдвaния Ѕtаtіѕtа. Макар класацията да показва картината през 2015 г., тенденцията се е запазила и през 2016-а и 2017-а, споделят анализатори. Следващите градове с най-ниски наемни нива (до 400 USD на месец) са Pигa, Бyĸypeщ, Kиeв и Люблянa.

По отношение на Западна Европа най-ниският месечен наем е в Берлин – 690 USD на месец. Над 700 USD месечна рента плащат тези, които живеят под наем в Бapceлoнa, Aтинa, Лиcaбoн и Bиeнa.

Най-скъп остава животът под наем в Лондон. Там средната меечна рента надвишава 2300 USD. Второто и третото мястото в класацията са за Люксембург и Осло. Там живеещите в чуждо жилище плащат, съответно 2130 USD и 1940 USD.

София с най-евтините наеми на жилища


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях

    34 0 Отговор
    Да, но спрямо качеството на живот къде сме? Заплатите са ни най-ниските в целия ЕС. Сравнение - 500 евро заплата и 310 евро наем, спрямо Прага например с 1500 евро заплата и 550 евро наем! СМЯХ! А ако стане дума за градоустройство нещата стават плачевни. Липсва осветление, паркинги, градинки, тротоари, въздуха е мръсен с тенденция към влошаване, транспорта е нарядко и рейсовете са стари и не се чистят добре. Улиците са като след бомбардировки с изключение на 5 булеварда които се ремонтираха последните 10 години и като цяло визията на града е на едно голямо ГЕТО. Панелки и между тях в бившите градинки - нови кооперации. А на бившите зелени площи сгради с отстояние от 2-3 метра и гледка към кенефа на съседа. И не на последно място - голяма част от хората не зачитат законите, а ако се стигне до съд печели този с повече връзки, независимо от делото. Шуробадженащината се шири и процъфтява и на държавно и на общинско ниво и се поощрява от всеки следващ докопал се до властта. Направо сме цъфнали и вързали. Според прогнозите дори София ще започне да се обезлюдява (с доста по-бавни темопове разбира се) след 2023 година. За много от младите хора това е само временна спирка и няма как да ги виним - да си кажем истината тук не се живее добре, освен ако не си част от системата - полицай, мутра, политик, юрист, трафикант и тнт. За тях всичко е позволено и тук си е рай - присъди няма и ако не се разчуе се прикриват дори углавни престъпления...

    Коментиран от #2, #6

  • 2 само главни букви

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "смях":

    отказъл съм се да се надявам,че нещата ще се оправят,може би трябва да минат няколко поколения,да дойде по читав народ

    Коментиран от #4

  • 3 321

    4 4 Отговор
    Нищо необичайно. София средна заплата 1400 лева - наемът е 43% от дохода. Лондон средна заплата 4-5000 паунда - наемната цена около 50 % от заплатата. Само от къде решихте, че тази стойност е с включени режийни. През зимните месеци половината от сумата отива за отопление.
  • 4 протестирайте

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "само главни букви":

    Не е нужно да минават толкова поколения, просто комунизма изкорени "гражданското общество" или иначе казано критиката към властта - това трябва да възродим. Страшно много хора у нас са будни и виждат проблемите, които политиците не могат и не искат да решат и подкрепят протестите, но не се присъединяват към тях! Но годините тоталитарен режим са ни научили да си гледаме единствено битовите проблеми и да не се месим в работата на "избраните". Трябва отново да се научим, че без нас "избрани" няма. Хората трябва да налагат волята си и протестите е мирния начин това да стане (референдум е другия, но у нас както видяхме пак играта беше писана предварително). Тогава политиците ще видят, че са сами. Не случайно сме държавата с най-много полицаи на човек от населението и НСО има такива правомощия - "избраните" ги е страх от народната любов. Но сега сме част от ЕС и народното недоволство не се пренебрегва толкова лесно. Това ми е съвета към всички - участвайте активно като коректив на властта, иначе комунизма продължава.
  • 5 Радо

    4 0 Отговор
    Не предполагах, че наемите във Виена са по-ниски от тези във Варшава!!!!...ама човек се образова непрекъснато в нета!!!!!!!
  • 6 Зорлем

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "смях":

    И същевременно цените на имотите растат, но това не било балон!

    Наистина колегата преди мен е прав, че нет-а е уникално място за образоване.
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    И в тази класация сме на последно място..............
  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    И в тази класация сме на последно място..............
  • 9 Атинянка

    4 0 Отговор
    Проверете фактите преди да пишите глупости. В Атина масово наемите са по 200- 250€. Да не говорим, че в центъра и за 100-150€ ще намериш.