Last news in Fakti

29 Септември, 2018 19:11 5 579 11

Новият мол във Варна отваря врати до края на годината

  • мол-
  • варна-
  • делта планет

Откриването на мол "Делта планет" във Варна да се случи до края на годината планира новият собственик на мащабния търговски център, който се намира по бул. "Сливница" в близост до Гимназията по архитектура и строителство, научи Varna24.bg.

На сайта на Delta Real Estate, член на "Делта холдинг", в сътрудничество с инвестициите на българската компания AP, се посочва следната информация:

"Завърши придобиването на търговския мол във Варна, на брега на Черно море. Варна е важен туристически център.

"Delta Real Estate" продължава стратегически да разширява бизнеса си. С голямо удоволствие обявявам откриването на друга строителна площадка в страна от ЕС, в България "- каза Зорана Ждрале Бурлич, главен изпълнителен директор на Delta Real Estate.

Този проект, наречен Delta Planet и струващ 120 млн. евро, ще бъде разработен заедно с партньорските AP инвестиции от София, водени от двама известни български предприемачи Ангел Ангелов и Питър Дудоленски, които имат широк спектър от инвестиции чрез развитието на недвижимите имоти, здравеопазването, търговията и търговията на дребно.

Изпълнението на окончателните работи по имота с площ от 110 000 м2 е на последния етап, а отварянето му е планирано за последното тримесечие на 2018 година. Работите ще бъдат изпълнени от българския изпълнител "Планекс".

Търговският мол Delta Planet във Варна ще има 3 етажа и 3 подземни нива за паркиране, както и 12 най-модерни кина и около 160 помещения с различни цели. Планът е да се донесат нови световноизвестни модни марки, а специална атракция ще бъде покривната зелена градина с изглед към Варна и Черно море, което ще направи имота уникален в околността."

"Делта Холдинг" развива дейност в следните отрасли: селско стопанство (притежава 160 000 дка земеделска земя, търгува със семена и пестициди), производство на храни, недвижими имоти (молове "Делта Сити" в Белград и Подгорица, хотелите "Краун Плаза", "Холидейн Ин" и "Парк" в Белград), дистрибуция на стоки и автомобили (BMW, MINI, Honda). За 2016 г. оборотът му е 401 млн. евро. В дружествата на холдинга са заети общо 4330 души към края на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпаци

    26 7 Отговор
    Хората нямат пари за хляб,заводи и фабрики у Варната няма,те мол ще отварят....

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дидо

    10 0 Отговор
    Да отворят още поне един медицински университет цена няма да имат. Бизнеса им ще процъфтява.
  • 4 onq s konq

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "Тъпаци":

    Само да уточним-Парите за МОЛ-а ТЕХНИ/на тъпаците/ ЛИ СА,ИЛИ ТВОИ?А заводи и фабрики "у" Варна няма/както твърдиш/,защото СИ СТИСНАТ И НЕ СЕ БРЪКНЕШ ДА ГИ ПОСТРОИШ.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Петя Петрова

    8 0 Отговор
    Мола до басейн "Младост " е празен, също и близнаците до Елпром. На 8ми приморски също една подобна сграда е празна. Да ги превърнат в бази на Медицинския университет, вместо да са празни.
  • 7 Чичо

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Изключително резонен въпрос! А тоя, първия, просто си мрънка по навик!
  • 8 Пропов

    2 1 Отговор
    Ами България и в частност Варна е пълна с призраци. Призраците са на най високо управленско ниво и от там повсеместно. Хора призраци, служители призраци, сгради призраци. ХАОС. Територия подходяща само за Холивудско студио. Ей затова Сталоун и компания пак са у нас за снимки. Ще пресъздават разруха, която всъщност е нашата реалност.
  • 9 конспирация

    1 2 Отговор
    Варна е руска колония а строителството там се прави с "любезното" съдействие на руските евреи
  • 10 ДОКТОРА

    0 0 Отговор
    Миличка за да стане това нали се сещаш ,че тези сгради или трябва да са собственост на медицинския университет ,или същия университет да има договор за дългосрочен наем на цялата сграда от собствениците .Тоест това няма как да стане без някое от тези 2 условия .Да не споменавам и факта ,че статута на тези сгради не е за живеене а е за търговски площи и има един куп изисквания за да бъде сменен ако евентуално може изобщо ! Идеята ти е хубава но е почти невъзможно да се реализира !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.