14 Октомври, 2018 09:37 5 148 3

Забраниха пушенето на гръцки остров

  • гърция-
  • остров-
  • пушене-
  • кампания

За по-добро здраве

Забраниха пушенето на гръцки остров - 1
Снимка: Shutterstock

В Гърция, където пушенето е широко разпространено, властите на остров Астипалея в архипелага Додеканези, обявиха кампания „Астипалея без цигари". Правителството възнамерява да реализира програмата с помощта на партньори - цигарената компания Papastratos, която е дъщерна на Philip Morris. Последната преработи своята глобална стратегия и си постави за цел да замени цигарите с продукти без никотин.

Новите правила няма да подлежат на полицейски контрол. Кампанията ще е напълно на база добрата воля на жителите и туристите на острова. Усилията на властите ще са съсредоточени върху това да информират хората за кампанията. Кметът на острова - Панормитис Контратос, обеща че няма да има враждебност срещу пушачите. По думите му, тези които са пристрастени към никотина, не са нежелани гости, но властите се надяват, че ако те останат по-дълго на място, на което не се пуши и получат съответния стимул да не палят цигара, това може да се окаже отправна точка в опит да се откажат от лошия навик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 калимера

    14 3 Отговор
    Доста наивно, но нека опитат ! Само Воленка Белата Златка да не ходи там, че освен опушване и барабанче, ще им бие !
  • 2 Иван

    5 13 Отговор
    Браво! Не на наркоманите! Гърците от хилядолетия са били умни и прогресивни за разлика от нас, простите и неуки тиквеници, Българите.
  • 3 Пушко

    1 0 Отговор
    Ми да пушат под водата, нали са морски