Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 20:56 2 221 3

По-малко се строи в Европейския Съюз

  • строителство-
  • статистика-
  • европа

Статистика

По-малко се строи в Европейския Съюз - 1
Снимка: Shutterstock

Спад от 0.5% в строителния сектор в страните от Европейския Съюз се наблюдава през август спрямо юли. За предходните месеци изменение няма, припомнят от Eurostat. Най-голям спад се наблюдава в Швеция (-2.4%). Второто и третото място са за Германия и Белгия, съответно -1.8% и -0.9%. Най-много в разглеждания период се е строяло в Словения и Словакия, където се наблюдава ръст от 2.8% и 2.5%. Третата позиция е за Унгария с повишение от 1.9%.

На годишна база обемите строителство в ЕС отчитат ръст от 2.3%. За периода август 2017 г.-август 2018 г. Най-много строителните дейности са се увеличили в Словения (+33.5%), Унгария (+24.3%) и Полша (+19.2%). В другия край на класацията са Румъния (-10.3%), Швеция (-1.6%), България и Испания (по -1.2%).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гнида

    1 0 Отговор
    Явно новите европейци живеят във вигвами и типита ......