Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 08:05 6 530 5

Напълно реновират ключов имот в голям български град

  • ловеч-
  • младежки дом-
  • реновиране-
  • проект-
  • инвестиции

Младежкият дом в Ловеч ще бъде напълно обновен

Напълно реновират ключов имот в голям български град - 1

Община Ловеч подписа договор за извършване на СМР с фирмата изпълнител „Надежда Ви Стой“ след проведена процедура по ЗОП. С това започва работата по проект „Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“, ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“.

„Това е много важен за общината проект, който ще даде възможност за обогатяване и разнообразяване на културния живот и ще се разшири културната инфраструктура в града“, каза Корнелия Маринова, кмет на Ловеч.

Общата стойност на проекта е 2 923 801,56 лева (без ДДС), като една част е безвъзмездна финансова помощ, а друга – чрез финансов инструмент. Продължителността на проекта е 28 месеца, строителните дейности се очаква да започнат през март т.г.

Дейностите по сградата включват промени в разпределението на всички етажи, обособяване на функционални зони, внедряване на мерки по енергийна ефективност и осигуряване на достъпна среда. Ще има зона за Регионален исторически музей - Ловеч; фондохранилище на Градската художествена галерия и зона за игра на закрито. Ще бъде изградена и мултифункционална зона за STEAM, лабораторни и арт занимания. Предвидена е кафе-сладкарница. Промяната на фасадата е с максимално запазване на съществуващата каменна облицовка и нова дървена обшивка по еркери и отвори, с цел адаптация към средата на АИР „Вароша”.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ловеч

    8 3 Отговор
    Има едни пари за крадене
  • 3 Унищожението

    12 1 Отговор
    Още от заглавието се вижда, че е играла парата. Ловеч е умиращ град с има няма 15 000 постоянно живеещи. Няма болница като света, няма работа, няма развитие, има огромна корупция, престъпност и безнадеждност. Кметицата си прави далавери и МВР и прокуратурата са и ортаци и нормален млад човек няма шанс да просъществува, а ако няма образование няма шанс за работа над минималната заплата. С тия темпове след 10 години и 5 000 човека ако има ще са много. Разпад и мизерия.
  • 4 Унищожението

    8 1 Отговор
    При управлението на партия гроб в града бяха фалирани насилствено 4 големи предприятия и нищо не се направи. Най-големият работодател е общината и всички са зависими от кефа на кметицата, която постигна целта си, всички да и се кланят и да са зависими от нея. Срам за тая държава, че не случи на народ.
  • 5 хммм

    1 1 Отговор
    Браво на кметицата!