Last news in Fakti

4 Май, 2013 15:44 1 927 0

Първият безалкохолен хотел в Хургада

  • хотел-
  • алкохол-
  • курорт-
  • хургада-
  • египет-
  • маркетинг

В египетският курортен град Хургада се появи първият хотел, в който на гостите няма да се предлага алкохол. Също така комплексът разполага с цял етаж, който е само за жени. Церемонията по откриването беше съпроводена с изливане на алкохол и разбиване на бутилки със спиртни напитки.

Хотелът разполага със 135 стаи, като 35 от тях са луксозни. Последният етаж, на който е разположен и един от басейните, е достъпен само за жени. Охраната на етажа също е от представителки на нежния пол. „Откриването на подобен хотел не е свързано с каквито и да било идеологически идеи. Просто това е начин за търсене на нови пътища за развитие. Туристите имат достъп до алкохол в други държави. За разнообразие в Хурдага ние ги провокираме да търсят алтернативни начини на забавление”, каза при откриването собственикът на Le Roi Ясер Камал. Той допълни, че хотелът е отворен за хора от всички националности и вероизповедания. Безалкохолните хотели могат да привличат не само туристи мюсюлмани, но и семейства с малки деца. Именно тук им е гарантирана спокойна и тиха почивка. В контекста на провежданата от египетските власти политика за намаляване на употребата на алкохол, в близко бъдеще се очаква да се появят още подобни хотели.

Комплексите по цял свят прилагат всевъзможни маркетингови стратегии, за да привлекат колкото се може повече клиенти. Така например, наскоро в Италия и Швейцария бяха открити първите антиалергични хотели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА