Last news in Fakti

8 Март, 2022 11:09 2 184 8

Влиянието на ипотечния кредит върху брака

  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • жени-
  • брак-
  • семейство

60% от жените смятат, че заемът укрепва брака

Влиянието на ипотечния кредит върху брака - 1
Снимка: Shutterstock

Над 60% от жените смятат, че съвместната ипотека има положителен ефект върху семейните отношения, около 18% - че заемите, напротив, ги развалят, сочи проучване на руската развойната компания „Страна дивелопмънт“. „61% от анкетираните смятат, че ипотечните кредити имат положителен ефект върху семейните отношения: те ги сближават, дават усещане за принадлежност към общото. Около 18% - че съвместната ипотека, напротив, разваля семейните отношения. На останалите им е било трудно да дадат категоричен отговор“, сочат резултатите от анкетата.

За 53% от жените основният фактор при избора на жилище е площта, за 27% - интериорът на апартамента, за 20% - наличието на инфраструктура (детски градини, училища, магазини). В същото време 58% отбелязват, че предпочитат да закупят завършено жилище, а не в етап на строеж, 26% се насочват към напълно реновиран апартамент до ключ, а само 16% са избрали варианта придобиване на имот, който е за ремонт.

В жилището си 35% от жените биха предпочели да имат отделен просторен гардероб, 27% - допълнително място за съхранение или килер, 22% - просторна лоджия или тераса, 16% - втора баня или тоалетна. За по-голямата част от жените (95%) гледката от прозореца е много важна, докато 63% биха предпочели гледка към езеро или парк, 20% - към двора, където се разхождат децата, 17% биха предпочели да наблюдават градския пейзаж.

Като цяло на въпроса "в какво инвестирате пари" 35% от анкетираните отговарят "в себе си", 22% - в депозити, 16% - в апартаменти, 10% - в акции. В същото време за по-голямата част от жените (55%) "мъжът на мечтите" е мъж с голяма заплата, за 33% - може бързо да изплати обща ипотека, за 12% - има собствен апартамент.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    18 0 Отговор
    Купуваш едно за теб и едно за банката ‼️
  • 2 ЩомПарите

    17 0 Отговор
    Щом парите са определящи за брака ... представям си в какъв свят живеем вече.... капиталът съвсем проми мозъците на хората.

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Студопор

    17 0 Отговор
    Ама това е в Америка, където бракът е предимно с цел търговия. Женят се по сметка и ако партньорът им спре да изкарва достатъчно се развеждат. В България заради тия ипотечни кредити, дето хората се чудят как да изплащат, една камара семейства се разпаднаха...
  • 4 Ицо

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЩомПарите":

    Парите са определящи за съществуването. А когато една не малка част от доходите ти отива в банката, става много напрегнато. Когато всичките ти пари се харчат за заеми и прехрана, когато не можеш да си позволиш елементарни неща от живота, когато при непредвидени допълнителни разходи няма от къде да извадиш пари, а продължаваш да потъваш, това неизменно ще доведе до напрежение в брака. А приказките "в добро и зло, в богатство и бедност..." са само за сапунките.
  • 5 Bossman

    2 15 Отговор
    Покупката на жилище е решаващ фактор за укрепване на съвместното съжителство.В това трудно време е по-добре да плащаш същата вноска към банката,отколкото да плащаш на хазяин и реално този апартамент никога няма да е твой.

    Коментиран от #6

  • 6 Глупости на брокери

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Bossman":

    Сега НЕ е момента за апартамента. Свръх балонизиран пазар, който ще се спука през тази година. В тази война е много по-добре да имаш възможност да си мобилен и да си финансово подсигурен, а не набълбукал се за десетилетия със заеми.
  • 7 Мхм

    12 1 Отговор
    Повреме на лошият комунизъм хората без ипотеки изплащаха жилища правеха си вили коли си купуваха и тн.Сега всичко е на кредит основните разпри в едно семейство са за пари от там основно следват и разводи и побоища.А сега Зукербергер иска да вдигне нещата на друго ниво направо Метавселена само гледаш картинки на коли къщи и тн.
  • 8 Мхм

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЩомПарите":

    Че кога не са били навремето са се оженвали омъжвали заради едната Волга после стана заради едната 124-ка сега е заради едната Теслъ