16 Юни, 2022 23:07 4 246 0

Без строителство в два големи черноморски курортни града

  • поморие-
  • ахелой-
  • сторителство-
  • забрана-
  • закон

До 15 септември се спират строителните дейности в Поморие и Ахелой

Без строителство в два големи черноморски курортни града - 1
Снимка: М. Богданова ©

Заповедта за спиране на всички строително – монтажни дейности на територията на Поморие и град Ахелой, включително в курортните комплекси и ваканционни селища извън двете населени места вече е в сила. Според Закона за устройство на черноморското крайбрежие забраната е до 15 септември.

Строителните обекти трябва да бъдат приведени в безопасен и естетичен вид, напомнят от общината Поморие. Глобата за нарушителите на забраната е в размер от 1000 лв. до 10 000 лв. или имуществена санкция от 10 000 лв. до 50 000 лв. при първо наказание, уточнява БНР.

Изключения се допускат само за неотложни аварийно-ремонтни и геозащитни мерки и дейности, уточняват от общината.

Периодът за забрана не се отнася за рехабилитацията на крайбрежната алея „Яворов” в Поморие и улица „Искър” в Ахелой, изграждането на плаващия музикален фонтан в поморийски залив, изпълнението на мерките за повишаване на енергийната ефективност в училищата и детските градини и изпълнението на подземни инсталации за съхранение на смесени битови отпадъци и разделно събиране.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА