Last news in Fakti

30 Юли, 2022 15:55 3 971 14

Главният архитект обжалва незаконните строежи край язовир "Искър"

  • язовир искър-
  • незаконни построики-
  • главен архитект-
  • софия-
  • обжалване-
  • съд

Не отговаря на истината информацията, че Столична община не продължава делата срещу незаконната постройка в местността

Столична община чрез главния архитект е обжалвала в законоустановения срок определението на Административния съд-София град, с което се оставя без разглеждане жалбата на главния архитект срещу отменената заповед за премахване на незаконна постройка край яз. „Искър“.

Не отговаря на истината разпространената в някои медии информация, че Столична община не продължава делата срещу незаконната постройка в местност „Авала“, яз. „Искър“.

На 12 април тази година жалбата е подадена чрез АССГ към Върховния административен съд. До момента Столична община не разполага с данни по администрирането на жалбата и няма поизнасяне от страна на Върховния административен съд.

Припомняме, че през юни миналата година главният архитект на Столична община издаде заповед за премахване на незаконен обект „Стоманобетонова монолитна сграда“, находяща се в имот с идентификатор 22472.7450.100 по КККР, с. Долни Пасарел, местност „Авала“, яз. „Искър“, ТП „Държавно ловно стопанство „Искър“, район „Панчарево“ - СО. Заповедта беше обжалвана и с решение на АССГ през декември 2021 г. беше отменена.

Страни по делото са: „Био майнинг“ АД и "Югозападно държавно предприятие" ДП - териториално поделение Държавно ловно стопанство - "Искър" като жалбоподатели и главният архитект на Столична община като ответник. В постановеното съдебно решение изрично е записано, че ответник по делото е главният архитект на Столична община. Постановеното решение беше обжалвано с касационна жалба от главния архитект на Столична община пред Върховен административен съд.

През април тази година Административен съд – София – град излезе с определение по делото като остави без разглеждане касационната жалба. В мотивите на съда се посочва, че главният архитект не е бил страна по делото. Твърдението противоречи на разпореждането от 01.09.2021 г. на същия съд, с което като ответник по делото е конституиран - главният архитект на Столична община, както и от протоколите на съда. Това определение на съда е обжалвано, както посочваме по-горе.

Главният архитект на Столична община е ответник във всички дела срещу негови заповеди за премахване на незаконни строежи. Всички подадени от него като страна касационни жалби са приемани за допустими от Върховен административен съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 4 Отговор
    А резиденцията на Руската федерация, разположена на брега на язовир Искър, В САНИТАРНАТА ЗОНА, КОГА??? "БРАТУШКИТЕ" като нищо могат да изтровят цяла СОФИЯ!

    Коментиран от #3

  • 2 ЦК на КПСС

    18 1 Отговор
    В крайна сметка всички дойдоха в София за да д..ри..с..ка..т в тръба и сега накрая ще потъм в собствените си фекалии
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Родна картинка

    17 0 Отговор
    Някой от общината иска пари под масата.
  • 5 Брокер

    2 0 Отговор
    Какви са тези статии. Пускайте от на Милена помпата, няма огледи, няма продажби.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мок

    14 2 Отговор
    Вълка си урежда нещата докато самоковската герберска вещица е още кмет на София. Но нищо, ще дойде и нормален кмет, а не мафиотски слуга.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българка

    14 0 Отговор
    Незаконните имоти на Вълка отдавна трябваше да са съборени, а той да е зад решетките
  • 10 САТЪРА НА ХАНА

    15 0 Отговор
    ТИЯ ПОСТРОЙКИ СА НА
    ЛЮБИМИЯ СИН НА СОФИЯ
    ...
    ДЕМОКРАТ И ПРЕДПРИЕМАЧ РУМЕН ГАЕТАНО ВЪЛКА
    ..
    СТАР РОМСКИ АРИСТОКРАТ
  • 11 бензин нафтев

    12 0 Отговор
    а росенец /отманли/ кога? навремето работех в нефтозавода в бургас та в росенец имахме една мижава спортна база и изведнъж стана сарай ! егати държавата!
  • 12 Българка

    18 0 Отговор
    Защо не се обяви публично, че съдия Пелова се е съгласила с лъжите на мафиота Вълка, че няма ново строителство, а е правил ремонт на стари сгради и то при положение, че към делото са били проложени сателитни снимки на мястото- и то е голо поле без каквито и да е постройки. Хубаво е да знаем кои съдии обслужват такива като Гайтански
  • 13 Гост

    6 0 Отговор
    Българинът пак е под робство. Този път самите му управници го държат вързан, докато миганите го крадат, бият и колят.
  • 14 дедя

    1 1 Отговор
    Те са гербераски патерици,калинки,мисирки и толупи бок----