Last news in Fakti

9 Септември, 2022 13:05 5 254 1

Държава стимулира покупката на жилища

  • германия-
  • собственост-
  • програма-
  • държава

Германия иска да повиши процента на собственост

Държава стимулира покупката на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Най-голямата политическа партия в управляващата коалиция в Германия (SPD) заяви, че иска да стартира инициатива, за да помогне на хората да купуват имоти в Германия. „Крайната цел е да заменим нашите собствени финансови активи. Правителствената инициатива ще помогне на семейства със стабилни доходи, но без спестявания, да навлязат на пазара на имоти. В момента работим с Министерството на строителството за разработване на субсидия“, каза генералният секретар на SPD Кевин Кюнерт в интервю за Augsburger Allgemeine.

Германия има най-ниското ниво на собственост в ЕС. Официалните данни показват, че само 42,1% от домакинствата действително притежават жилищата, в които живеят. Останалите 57,9% отдават под наем къщи и апартаменти. Скорошно проучване на компанията за ипотечно кредитиране Interhyp установи, че мнозинството от наемателите в Германия са песимистично настроени относно перспективата да си позволят собствен дом.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вие четете ли

    8 1 Отговор
    си глупостите, които пишете?!? Едните имат жилища,а останалите отдавали жилища... ужас