Last news in Fakti

23 Септември, 2022 11:33 7 084 6

Продават атрактивен имот в центъра на голям български град

  • бургас-
  • търг-
  • къща-
  • продажба

Началната цена на къщата в сърцето на Бургас е 400 000 лева

Държавата пусна на търг стара сграда в центъра на Бургас. Тя се намира на ул. „Константин Фотинов“ 28 в пресечка на главната пешеходна улица „Богориди“. До нея е „залепен“ Природонаучният музей. Сградата се управлява от областния управител на Бургас, но е пусната за продажба на държавната платформа за електронни търгове от АППК – Агенцията за публичните предприятия и контрол (бившата Агенция за приватизация), уточнява Флагман. Допреди 3 години на първия етаж се помещаваше ресторант „Железният светилник“. На втория пък беше бургаският офис на партия ВМРО, който след това бе наследен от „Гергьовден“. В момента обаче къщата била празна.

Според обявата, пусната на 16 септември, продава се сграда с площ 167 кв. м., ведно със сутерен със застроена площ от 145,88 кв. м, разположена в поземлен имот с големина 460 кв. м. „Флагман“ успя да се свърже с бивши наематели на помещения. Един от тях твърди, че постройката е била паметник на културата, което не позволявало да се извършват ремонти, да не говорим за събаряне и построяване на нова сграда.

Имотът обаче бил доста стар, на гредоред. Възможно е и вече да е изваден от списъка с паметниците. „Къщата е пред падане. Откакто не е ресторант, никой не я е пипнал за нищо. Покривът е с изпадали керемиди, а мазето е наводнено до кръста. Някакви котки живеят там, доколкото знам. В много лошо състояние е“, казва бивш ползвател.

Друг се оплака, че наемите, които им били искани, и особено таксите за смет били безумно високи.

Началната цена, на която постройката е обявена за продажба, е 400 000 лв. без ДДС. Има и насрочена дата за провеждане на търга – 11 октомври, което означава, че вече има поне един кандидат-купувач. Наддаването ще започне в 11 ч. със стъпка 10 000 лв. без ДДС.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    12 8 Отговор
    Някаква шкембеджийница се продавала. Какво ме интересува?
  • 2 Корги

    13 6 Отговор
    Тия пари ги нямате за нищо. Хората цели хотели продават за подобни суми.

    Коментиран от #3

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Корги":

    Почакай да видиш , когато "някой клошар заспи с цигара в уста" там 😉
  • 4 Тия от "държавата"

    11 0 Отговор
    не трябваше ли единствено, и само да организират "изборите"???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пешка

    6 3 Отговор
    Па то си е без пари! За тия пари в Сандански продават апартамент от 110 кв.м.