Last news in Fakti

11 Януари, 2023 14:37 11 616 0

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • промяна-
  • статут-
  • имоти

Община Бургас получи два имота

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

По решение на Министерския съвет се учредява безвъзмездно безсрочно право на строеж в полза на община Бургас върху имот - частна държавна собственост. Той се намира в Промишлена зона „Север“ в Бургас и е с площ 3064 кв. м. В него ще бъде изградена помпена станция, представляваща цилиндър с диаметър 2,20 м и обща дълбочина 5,30 м, със застроена площ 5 кв. м, с предвидена защитна зона. Изграждането на съоръжението е във връзка с реализирането на обект „Реконструкция на ВиК мрежата на град Бургас - Запад“, подобект „Реконструкция и изграждане на канализационни мрежи и съоръжения на Северна промишлена зона град Бургас“. Имотът - частна държавна собственост е в управление на областния управител на Бургас.

Съгласно друго решение на Министерския съвет Регионалната инспекция по околната среда и водите - Русе получава управлението върху имот - публична държавна собственост в град Русе. Той е разположен на първия етаж в сграда на ул. „Проф. Димитър Баларев“ № 2. Имотът представлява самостоятелен обект с площ 97 кв. м, включващ две стаи. Средствата за стопанисването, поддръжката и управлението му ще бъдат осигурени от бюджета на Министерството на околната среда и водите през 2023 г.

Правителството взе също решение да отнеме поради отпаднала нужда от Агенция „Пътна инфраструктура“ правото на управление върху имот - публична държавна собственост. Имотът се намира в местността „Круски дол“ край панагюрското с. Попинци и представлява овощна градина с площ 6176 кв. м. По правителственото решение имотът се предоставя за безвъзмездно управление на Министерството на земеделието.

С решение на кабинета община Бургас получава имот - частна държавна собственост, представляващ 25,77% идеални части от поземлен имот, целият с площ от 1267 кв. м. Безвъзмездното прехвърляне правото на собственост върху имота ще създаде възможност за задоволяване на общински нужди чрез реконструкция на ул. „Одрин“.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА