Last news in Fakti

31 Януари, 2023 07:21 1 491 0

Повишават наемите на общински имоти

  • ямбол-
  • имоти-
  • нежилищни-
  • наем-
  • поскъпване

То се отнася за нежилищни имоти в Ямбол

С почти 17% се увеличава размерът на месечните наеми на нежилищните общински имоти в Ямбол. Решението за повишението на цените беше взето на първото за тази година заседание на Общинския съвет, уточнява БНР. Повишението на наемите за търговска дейност и услуги, както и за ползването на земеделски земи, влиза в сила от 1 февруари.

Увеличението кметът на Ямбол Валентин Ревански аргументира с повишената инфлация през 2022 година, която по данни на Териториалното статистическо бюро е 16,9 процента.

Базисната месечна цена на отдаваните под наем имоти се определя на квадратен метър, в зависимост от зоната, в която се намира помещението и предметът на дейност, който се осъществява в него. Най-високи са цените в първата зона на Ямбол, но има дейности, като например медицинските услуги, за които наемите са еднакви и в 4-те зони.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА