Last news in Fakti

29 Март, 2023 21:55 2 384 4

Прехвърлиха редица имоти на национална компания

  • статут-
  • имоти-
  • нкжи-
  • промяна

Правителството промени статута на редица имоти

Прехвърлиха редица имоти на национална компания - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на един имот - публична държавна собственост. Имотът е разположен на територията на община Стара Загора. Това ще позволи реализацията на обект „Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора“.

Съгласно друго правителствено решение, на НКЖИ се предоставя безвъзмездно управлението на 2 имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на с. Ново село, община Стамболийски, област Пловдив. Това ще позволи реализацията на национален обект „Модернизация на железопътната отсечка Септември - Пловдив - част от Транс - европейската железопътна мрежа“ позиция 2: „Модернизация на железопътна отсечка Пазарджик - Стамболийски“.

Променя се статутът на част от имот, предоставен за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Имотът представлява сграда, а статутът ѝ е променен от публична държавна собственост на частна държавна собственост. Сградата се намира на територията на с. Вакарел. Министерският съвет даде съгласието си тя да бъде премахната от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ поради лошото ѝ техническо състояние.

Министерският съвет обяви имот публична - държавна собственост за имот - частна държавна собственост. Той се предоставя за ползване на община Свищов, област Велико Търново. В терена от 4060 кв. м е разположена триетажна сграда със застроена площ от 437 кв. м и в бъдеще ще се използва за социални услуги. На негова територия ще бъдат настанени Център за грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения, Център за грижа за пълнолетни лица с физически увреждания, Общностен център за ранно детско развитие и Дневен център за лица с увреждания и техните семейства, включително с тежки и множествени увреждания. Досега имотът се е ползвал за нуждите на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - гр. Свищов, но поради отпаднала необходимост се прехвърля за ползване от общината. Същият се намира в гр. Свищов на ул. „Градево“ № 24.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васко Tръткатa

    5 0 Отговор
    Комунизма си отива... анаааааааааа, що стана?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 случаен

    1 0 Отговор
    така по лесно ще се откраднат
  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    0 0 Отговор
    Благодаря ви г-жо Симеонова за полезната и информативна статия за транзисторите. Не знаех, че полевите транзистори (FET) имат емитер, база и колектор! Значи цял живот са ме лъгали, че имат гейт, сорс и дрейн! Ето сега разбрах истината!