Last news in Fakti

15 Октомври, 2003 00:00 2 518 0

Нов четиризвезден хотел се открива в София

  • хотел-
  • петрова-
  • места-
  • марияна-
  • бизнес-
  • разполага-
  • базата-
  • софия-
  • европа-
  • услуги-
  • марияна петрова
В София вече работи нов четиризвезден хотел "Европа", който официално ще бъде открит следващия вторник - 21 октомври, съобщи за "Дневник" управителят Марияна Петрова. Базата се намира на ул. "Лидице" 1, в близост до хотел "Плиска". Инвестициите надхвърлят 1 млн. евро, обявиха от софийската компания "Хотел Европа" ЕООД. Тя е собственик на базата и е с предмет на дейност хотелиерски, ресторантьорски, туристически, рекламни, информационни, програмни и импресарски услуги, покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, лизинг, внос и износ на стоки. Дружеството се управлява и представлява от Емил Александров.

В новия хотел ще се посрещат предимно бизнес туристи. За целта ще работим предимно с български, чужди туроператори и корпоративни клиенти, каза Марияна Петрова. Тя обясни, че вече са влезли в контакт с туроператора "Терра България", който води холандски туристи у нас. Още през ноември в хотела ще се проведе и семинар под егидата на НАТО, твърди Петрова.

Според нея идеята е базата да предложи високо качество на услуги и обслужване. Това ще се получи, защото инвестираме във вътрешнофирмено обучение на кадрите и планираме да въведем система за мотивация на персонала, обясни Петрова.

Хотел "Европа" разполага общо с 60 легла. Те са разпределени в 26 двойни стаи, 2 единични и 3 апартамента. Цените на нощувките са еднакви за българи и чужденци и варират от 49 до 169 евро в зависимост от помещението. В стаите и апартаментите има директно телефонно избиране отвън и са оборудвани с телевизор, минибар, индивидуален сейф. Освен това разполага със специално пригодени стаи за инвалиди и етаж за непушачи. Климатичната система е централна.

Различното е, че имаме тераси, каквито нямат другите бизнес хотели, подчерта Марияна Петрова. Те са с изгледи към Витоша, аерогарата и към центъра. На разположение на гостите е бизнес център с компютри, принтер, факс, скенер, мултимедиен проектор, копирна машина, интернет. Има две конферентни зали. По-голямата зала "София" е до 50 места, а другата е за 20 места.

Новият хотел има закрит охраняем паркинг с 60 места. Разполага с ресторант със 120 места, лятна градина, лоби бар, панорамен бар на покрива. Хотелът не е спрял развитието си с неговото изграждане и ще продължим да предлагаме нови услуги на гостите си от следващата година, допълни Марияна Петрова.

В момента конкуренцията в хотелиерския бизнес в София е доста голяма. В столицата действат 40 хотела, от които с 4 звезди са единадесет. Това са "София Принцес", "Родина", Мария Луиза", "Одаджийски", "Даунтаун", Парк хотел "Олимп", "Амбасадор", "Атлантик", "Глория Палас" и Best Western хотел "Сити".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА