Last news in Fakti

16 Май, 2023 10:14 11 848 55

18 дка е имотът в Боровец, който стопанисва Иван Гешев

  • иван гешев-
  • имот-
  • боровец

Имотът е предназначен за почивен лагер, става ясно от данни в кадастъра

18 дка е имотът в Боровец, който стопанисва Иван Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

„Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в курортния комплекс „Боровец“. Това обясни в своя изявление зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

„Тази къща е служебна база на прокуратурата на Република България, но до нея няма достъп никой от магистратите, защото господин Гешев я приватизира за собствено ползване“, посочи Сарафов.

bTV търди, че в действителност имотът се стопанисва от главния прокурор Иван Гешев. Става дума за основна къща и няколко бунгала, разположени на близо 18 декара площ.

В края на септември 2021 година главният прокурор Иван Гешев се изнесе от дом 5 на правителствената резиденция "Бояна". Договорът му е трябвало да бъде прекратен до 1 октомври 2021 г., но преди тази дата той и семейството му са напуснали луксозната вила.

Имотът е предназначен за почивен лагер, става ясно от данни в кадастъра. Регентската къща е построена през 1941 г. и в нея е живял бившият министър-председател Богдан Филов.

Решението къщата да се стопанисва от Гешев е взето от Висшия съдебен съвет на 21 октомври 2021 година с 12 гласа "за" и един "против, а не е присвоен каквато версия посочи Борислав Сарафов. Преди това е стопанисвана от ВСС.

Наблизо други имоти няма. На място има охранители и камери за видеонаблюдение, както и надписи, че имотът е под постоянна охрана и видеоконтрол.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДяДо Ви КуРтИ от СелО ПиПеРкОвО

    118 8 Отговор
    Не ми давайте имота на Гешев,той е служебен и там го настани Бойко ЧЕХМЕДЖИЕВ....Дайте схемите на толупЪ,че са много...Дайте откраднатите милиарди...Този безкрупулен крадец моментално трябва да влезе в затвора до живот....И всеки ден в белене,при прасетата...

    Коментиран от #46

  • 2 ХАХАХА

    165 2 Отговор
    "Стопанисва той?"Нещо сте в грешка ние го стопанисваме данъкоплатците ,но нямаме достъп до там.
  • 3 ЕВРОНЮЗ

    102 15 Отговор
    Браво бе. Изхърлили сте човека от Бояна, изхвърлете го сега и от Боровец нека ви се смее цял свят че главния прокурор спи под моста.. 😂😂😂
  • 4 да де

    100 9 Отговор
    Хехе наведените мисирки продължават да обслужват тиквата. Това е държавен имот сега е каскета, утре ще друг. Пишете за собствеността и милионите на политическите бо.луци както ги нарече каскета..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    29 38 Отговор
    И кво от това? Каквото и да говорим той е главен прокурор е все пак. Така е написано все едно нотариалния кетап е на негово име.

    Коментиран от #37

  • 7 Сорос

    30 6 Отговор
    Е виновен .Или Бил Гейтс .
    Хахаха
    .
  • 8 оздравителен процес

    68 4 Отговор
    мафията започва да се самоизяжда!
  • 9 шашка

    39 3 Отговор
    Отивайте да залагате тротила да се отървем завинаги от мафията
  • 10 Тъмните сили

    52 8 Отговор
    Айде някой натисна копчето и сега всички медии ще пишат против Гешев.....

    Коментиран от #14

  • 11 ПСР

    80 2 Отговор
    Готино.Но,дали я"стопанисва той"?!
    Ползва без да плаща.Плащаме ние.На чист въздух,тишина.Обслужване-осигурено.Грижи-никакви.Така се живее 100 години.Е,как се напускат подобни екстри,та човек да си не скъса оставката?!
  • 12 СЗО

    70 0 Отговор
    Имота се ПОЛЗВА от Гешеф, а се стопанисва от ДЪРЖАВАТА (сиреч от нас).
  • 13 Българин

    37 3 Отговор
    Ама как само дръжките на микрофони изместват фокуса от кочината, която каскета описа към къде живеел и как му миришели чорапите. Мноо яки дръжки си имаме, лаят по заповед
  • 14 светлите сили

    38 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тъмните сили":

    не знам за тъмните сили,но този който гръмна пиратката за гешеф ще предизвика много по-голям ефект от мощна бомба!
  • 15 Дедо ви

    47 2 Отговор
    И лично бокича направи ремонт на имота преди да настани каскета в него

    Коментиран от #18

  • 16 Развод ми дай развод ми дай

    26 3 Отговор
    И повече не ме търси вземи панелката трабанта ..
  • 17 Град Симитли

    27 8 Отговор
    Сарафщини!
    сарафоффф живее в "уиндзор", а да докаже, че не е!
    .... Принизява се разговора до живописни битовизми, другия па дрон следял баба му, га кenZ@!!!!
  • 18 За цели

    18 4 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо ви":

    250 00€ - пари от българските данъкоплатци !
  • 19 нннн

    37 2 Отговор
    Горкия Боко. Стопанисва само шкафчета и гардеробчета. И един зайчарник.
  • 20 Разрухата започва,

    32 1 Отговор
    много гешефти ще излязат наяве, сами си показват кирливите ризи.
  • 21 Ъхъ!!!

    41 7 Отговор
    Жалък опит за отвличане на вниманието на хората от истинското престъпление на "родните" ни полютици. Зад пушилката прикриват натиска на брюксел за подписване на итамбулската конвенция и въвличането ни във войната с осРайна. Този път открито. Да изпращаме оръжие не чрез полша, а директно на укрите, а по - късно защо не и пушечно месо.

    Коментиран от #39, #44

  • 22 Ужас!

    30 4 Отговор
    "ГЕРБ беше дал на концесия съдебната власт на ДПС, изказа мнението си Минчо Спасов."

    Това е завладяната Държава от Латиноамерикански стил!!!
  • 23 Един от народа

    39 2 Отговор
    Като слушам цялата мерзост си мисля до къде стигнахме. Обикновен човек когато не може да си плаща данък на имота му пращат съдия изпълнител,без да го питат има ли работа или не.Хората които са на върха и с големи заплати нищо не плащат. Има които дължат милиони също не плащат,а нас ни гони съдия изпълнител.
  • 24 Възмутен

    32 6 Отговор
    Явно Иван Гешев също като Бойко Борисов се е самозабравил! И двамата са психично неадекватни и си въобразявят, че България им принадлежи и могат да си правят каквото си искат безнаказано.
  • 25 Тракия

    26 4 Отговор
    Знаем си го нашите прокурори и съдии . И никой не се впечатлява от битието им .

    Но защо правят този цирк точно сега ? Ами защото нашите натовски партньори действат на максимум : Американците вкарват експерименталното си ядрено гориво в Козлодуй . А вместо да станем разпределител на руската газ за Европа , турците започват да си строят свой газов хъб в България !

    До там ни докараха нашите евроатлантици .
  • 26 Буко Баламата

    21 0 Отговор
    Тия май бая скъпо ни излизат.🙄
  • 27 давайте

    11 4 Отговор
    Имате целия ресурс глупост да ми го направите Гешев симпатичен при цялата ми непоносимост към него , не се бавете .
  • 28 Баба

    21 1 Отговор
    Факти Благодаря Ви за информацията какви ги вършат властоимащите за да ги четат тези които работят след работа Бъдете живи и здрави Ще се радвам да видя и Цацаровите далавери
  • 29 Истината!!!

    26 2 Отговор
    Знаете ли какво е общото между Бойко Борисов, Иван Гешев и Ясен Тодоров - и тримата са завършили прословутата школа в Симеоново (на МВР!) Не мога да слагам под общ знаменател - но там се изгражда манталитет и начин на мислене, че винаги се бориш с някакъв противник. Обучават ги на саботажна дейност".

    Това не са политици и юристи, а Милиционери!!!
  • 30 Разумен

    8 21 Отговор
    Надежда Йорданова трябва да стане Главен прокурор!

    Коментиран от #32, #41

  • 31 Сарафов да се жалва на ВСС

    4 17 Отговор
    Така са решили - така са постъпили. Когато Гешев живееше в Бояна и плащаше от джоба си мега наем пак имаше недоволни. Няма угодия и това не е цел.
  • 32 Вернолибе?

    11 2 Отговор

    До коментар #30 от "Разумен":

    Не е ли малко неподготвена за такава отговорност. Освен, че топли чаршафите на Бойкикиев, с какво друго е надарена?

    Коментиран от #45

  • 33 Истинското

    20 0 Отговор
    Да, крадът, а народа им плаща та знае ли се. А тия в парламента, дето ГИ ИЗБРАХМЕ,къде маниполирано къде отнема и къде, те какво правят, нищо, никакви решения за доброто на народа, АМА ЗАПЛАТИ СИ ПОЛУЧАВАТ НАЛИ, Я ДА ВИДЯ НЯКОЙ ОТ НОРМАЛНИЯ НАРОД, АКО НЕ РАБОТИ ДАЛИ НЕЩО ЩЕ ПОЛУЧИ ? А Гешо нека покаже ДИПЛОМАТА СИ, какво точно е завършил, че е станал Гл.прокурор. Сега ще скъсат чергата от дърпане, кой да я издърпа за да се накраде повече. Та то нищо не остана бре хора. Я помислете за златото което канадците от десетилетия копаят в България и си го взимат. Каква е печалбата и кой е подписал безумния договор - доживотен ли е ???
  • 34 българин

    23 2 Отговор
    Защо Сарафов не говори за многото имоти, придобити от собствения му син и жена му, след като става фактор в прокуратурата? Защо не казва нищо, че невръсното му чедо е милионер, а може и милиардер, след като той става зам.? Защо не говори за връзките му с " Пепи Еврото"? Добре е като са започнали да се "показват" един друг, да завършат както се подобава. С една дума да се довършат. Защото сега става: "той има това и това, а аз защо не мога да го имам?". Нищожества, освен за "политическа прислуга" и двамата за нищо друго не стават.Но какво да очакваме, след като и двамата са завършили едно и също училище , т.н. Библиотекарски институт. Лошото е, че на много важни постове в държавата са "пласирани" хора с дипломи от това учебно заведение, които нямат хал хабер за какво са там, внушено им, че са незаобиколими фактори.
  • 35 Сатана Z

    18 7 Отговор
    Някакъв жалък доносник като Биби Сарафов тръгнал да държи сметка на Главния прокурор на Република България къде спи.Защо не попитате от къде има Сарафов младши един милион долара за апартамент в ОАЕ?
    Потърсете в Гугъл

    Коментиран от #40

  • 36 Илхан

    18 3 Отговор
    До сега къде беше тоя Сарафов? Сляп ли беше последните години? или сега трябва да брани Борисов от панделата?
  • 37 М3 голд

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Абсолютно си прав! Но ние се спомняме как беше избран. В конкуренция само със себе си. Нямаше други участници в конкурса за главен прокурор. Разчоплете и търсете: кой от задкулисието диктува и нарежда какво да се случва в съдебната система?
  • 38 канибал

    13 2 Отговор
    в тая държава всеки на власт си мисли че му е бащиния.......
  • 39 Незнаещ

    4 7 Отговор

    До коментар #21 от "Ъхъ!!!":

    Колебая се от БСП или Нагаждане си??
  • 40 Любопитен

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "Сатана Z":

    Кажи тогава за паричните приходи на идола ти КК...., остави Боби Сарафов.
  • 41 Овен

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Разумен":

    Не мой тъй бе,ще бъде в постоянен оргазъм,тя сега не може да се удържи,пък ако е гл.прокурор ще бъде като отворена врата!
  • 42 Стана ясно каква мафиотска държава сме,

    18 1 Отговор
    мутрите си имат прокуратура!? А се чудим, защо прокуратарата не работи за народа, вече ми стана ясна. Сега полиция щяла да ги пази един от друг, Сарафов бил се уплашил, че Гешев ще го трепе, откачена работа. Като има доказателства, защо не осъдят Гешев за опит за убийство, нали го има в закона, а те с наши пари щели да пазят помията!? С такива хора, скоро няма да станем нормална държава!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Антикомунист

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДяДо Ви КуРтИ от СелО ПиПеРкОвО":

    От какво оскотяхте толкова след като не сте живели през комунизма!!!!!
  • 47 Антикомунист

    5 3 Отговор
    Спящите клетки се задействаха срещу опасността да се състави правителство.
  • 48 Русенец

    15 1 Отговор
    Пари ли няма, да си купи жилище? Социално слаб ли е, да не са му я дали от жилфонд? За богатите - безплатни палати. За украинците - хотели по морето. За останалите без домове българи, от свлачището в Калофер - фургони.
  • 49 Русенец

    12 0 Отговор
    Как го стопанисва? Трева ли коси, дувар ли измазва, чемшир ли кастри, бостан ли обръща....?
  • 50 Да не е

    9 0 Отговор
    Любовно гнездо Гешев?Разкара децата и жената,решил да свива гнездо със младо славейче.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Войводата

    6 0 Отговор
    Иземане на всички недвижими имущества запор на банкови сметки и затвор до живот. Заедно със цялата съдебна система. Там винаги има за какво да бъдат обвинени.
  • 53 Революция 97.

    5 0 Отговор
    Най корумпираната съдебна система в Европа и света са нашите прокурори съадий, най голямите измамници са те ане престъпните.
  • 54 София

    2 0 Отговор
    Предлагаме този имот да се замени с друг от два квадрата с добро изложение.
  • 55 Кмитева

    1 1 Отговор
    Не е луд който яде баницата. След като ВСС са го гласували с голямо мнозинство, явно е, че не си е присвоил имота.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове