Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 11:23 1 807 1

Национална компания ще управлява още 38 имота

  • правителство-
  • имоти-
  • промени-
  • статут

Правителството промени статута на редица имоти

Национална компания ще управлява още 38 имота - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ управлението на тридесет и осем имота- публична държавна собственост. Те са разположени на територията на с. Християново, с. Калояновец, с. Михайлова, с. Дълбоки, с. Хрищени и с. Калитиново, с. Еленино и с. Горно Ботево, община Стара Загора, област Стара Загора. Решението е във връзка с реализацията на проект „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас, Фаза 2“, Позиция 2: ,,Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези за жп участък Пловдив - Бургас".

На НКЖИ се предоставя също безвъзмездно управлението на три имота - публична държавна собственост, разположени на територията на с. Черна гора, община Братя Даскалови, област Стара Загора. Решението е във връзка с реализацията на проект „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас, Фаза 2", Позиция 5: ,,Модернизация на железопътния участък Оризово - Михайлова".

Правителството реши да промени статута на части от имоти, представляващи сгради, като ги обяви за частна държавна собственост и даде съгласието си те да бъдат премахнати от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура" поради лошото им техническо състояние. Имотите се намират на територията на с. Граф Игнатиево. Преобразуването на сградите и премахването им ще позволи да се осигури възможност за наблюдение и охрана на периметровата ограда на летище Граф Игнатиево без да се създават предпоставки за нерегламентиран достъп в охранявания периметър на летището.

Министерският съвет учреди безсрочно ограничено вещно право - сервитут, върху части от поземлени имоти - публична държавна собственост, в полза на община Горна Оряховица. Засегнатите имоти от сервитута се намират в с. Горски долен Тръмбеш, община Горна Оряховица, област Велико Търново. Сервитута се учредява за прокарване на подземно трасе на водопровод за допълнително водоснабдяване на с. Горски долен Тръмбеш с питейна вода от яз. ,,Йовковци". Решението е в съответствие със Закона за държавната собственост, който позволява да се учредяват ограничени вещни права, когато това е необходимо за изграждане на линейни обекти на техническата инфраструктура или когато друго техническо решение е икономически нецелесъобразно.

С друго решение на правителството Министерството на финансите получава безвъзмездно за управление имоти публична държавна собственост в София. Четирите самостоятелни обекта се намират на ул. ,,Аксаков" № 1, район „Средец". До момента те са ползвани от Института по публична администрация, но са с отпаднала нужда за институцията. Министерството на финансите ще ползва имотите за настаняване на служителите от Института за анализи и прогнози и дирекция „Централно координационно звено“.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиквенсониада

    0 0 Отговор
    А кой управлява една КЪЩА в Барселона ? Мис Бикини ли , баща й ли , бат Бойко ли , Мата Хари ли ?