Last news in Fakti

24 Юни, 2004 00:00 524 0

Кметът на Приморско зазида незаконни заведения

  • обектите
Кметът на Приморско Димитър Димитров е наел строителна бригада, която да зазида вратите на шест търговски обекта в центъра на града и така да попречи на ползването им. Ползвателите на обектите - магазини, ресторант и кафене в най-оживената част на градчето, били арестувани, за да не пречат, докато строителна бригада блокира входовете на сградите в събота сутринта.

Веднага след арестуването им работна група зазидала входовете на обектите и изляла бетонна основа, върху нея били поставени метални конструкции за нов голям ресторант. 6-имата потърпевши наели земята от общината през 1993 г. и построили върху нея обектите си. От началото на този сезон кметът им наложил непосилно високи наеми, които те обжалвали в съда. Започнали дела, за да се изясни какъв е статутът на земята. Междувременно обаче Димитров довел човек, който твърдял, че си е реституирал терена и настоял търговците да се изнесат от постройките си незабавно. Те обаче отказали да напуснат. Според кмета на Приморско арестът на търговците бил разпореден от окръжния прокурор Емил Христов, който е издал заповедта, след като се убедил, че собственикът на терена е безспорен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА