Last news in Fakti

6 Юли, 2004 00:00 1 228 0

Новият хотел "Лозенец" ще привлича средна бизнес класа

  • хотел-
  • лозенец-
  • желязков-
  • интернет-
  • всички-
  • разполага-
  • които
, Новият хотел разполага и с барбекюНай-новият хотел в столицата - "Лозенец", вече посреща туристи. Намира се в едноименния софийски квартал на ул. "Свети Наум" 23 в близост до хотел "Хемус". Градът разполага с около 50 бази във всички категории, от които повечето са изградени през последните две години. Хотел "Лозенец" е три звезди и е ориентиран към средната бизнес класа, като разчита основно на чужденци, обяви мениджърът Живко Желязов. Базата е собственост на столичните компании "Лозенец ин" ЕООД и "Булбилд" ЕООД. Желязков не обяви размера на направените инвестиции. Хотелът е на шест етажа и разполага общо с 62 легла, които са разпределени в 21 стандартни стаи, пет луксозни, три ВИП стаи и едно студио. Във всички помещения има интернет, минибар, телевизор и телефон. Баните са с душ кабини. Към някои от стаите има и тераси.

Сградата е с централна климатична инсталация с индивидуална регулация във всяко помещение. Стаите са с енергоспестяваща система. Тези, които са разположени на първия етаж, са предназначени за непушачи. В хотела има ресторант с 35-40 места, като към него също има зала за непушачи. Изградена е и лятна градина с барбекю за 60-70 човека. Също има лоби бар и подземен гараж с 12 места, каза Живко Желязков. Той отбеляза, че се опитват да предоставят комплексни туристически услуги и да задоволяват всички капризи на гостите. За целта отдават и коли под наем, предлагат екскурзии, превоз от и до летището и др.

picture:1,20040706_11.jpg, Персоналът на хотел "Лозенец" е близо 20 човека. В него на обучение в момента са и стажанти от частната гимназия по икономика и туризъм "Булпрогрес". Разчитаме да обучим собствен персонал и да наложим обръщение към гостите на малко име, за да се чувстват като у дома си, заяви Желязков. Цените на нощувките в хотел "Лозенец" за българи са 60 лв. в единична стая и 80 лв. за двойна стая. За чужденци стойностите са съответно 60 и 80 евро. За туроператори има отстъпки от 20 до 30%, посочи Желязков. Той допълни, че вече имат договори с агенциите "Профи турс", "Юникорн травел", "Бългериън ВИП турс", "Турист сервиз" и др. Предстои сключването на договори и с други туроператори, каза Желязков. Хотелът се рекламира чрез собствената си интернет страница (www.lozenetzhotel.com), която е изработена на български и английски език, но ще има превод още на френски, немски, испански и италиянски. "Лозенец" е включен в международните интернет резервационни системи HRS и Inn 26.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА