18 Юли, 2024 15:21 8 837 3

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • решение-
  • статут-
  • имоти-
  • промяна

Правителството реализира безсрочно възмездно учредяване на сервитути

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет предостави правото на управление върху имоти - публична държавна собственост на „Югозападно държавно предприятие“, гр. Благоевград, за нуждите на Териториално поделение „Държавно ловно стопанство Витошко-Студена“. Засегнатите имоти се намират в с. Боснек, общ. Перник, обл. Перник. Решението е в съответствие със Закона за горите, съгласно който имуществото на държавните предприятия се състои от имущество, предоставено им от Министерския съвет.

С друго свое решение правителството възложи на Националната агенция за приходите да извърши продажба на имущество, отнето в полза на държавата. То обхваща 16 случая с влезли в сила съдебни актове и издадени изпълнителни листове за имущество.

Министерският съвет прие Решение за безсрочно възмездно учредяване на сервитут, разположен в поземлени имоти в горски територии, публична държавна собственост в област Стара Загора в полза на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД. Имотите попадат на територията на Държавно горско стопанство „Мъглиж”, поделение на Югоизточно държавно предприятие - Сливен. С учредяването на сервитута се обезпечава изграждането и обслужването на нов въздушен електропровод между подстанция на фотоелектрическа централа, находяща се в съседен поземлен имот и съществуващ стълб от централата. Решението е в съответствие със Закона за горите, който допуска учредяване на сервитути върху поземлени имоти в горски територии-държавна собственост за изграждане и обслужване на кабели и въздушни електропроводи.

Кабинетът прие друго Решение за безсрочно възмездно учредяване на сервитут, разположен в поземлени имоти в горски територии, публична държавна собственост в област Стара Загора в полза на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД. Имотите попадат на територията на Държавно горско стопанство „Мъглиж”, поделение на Югоизточно държавно предприятие - Сливен. С учредяването на сервитута се обезпечава изграждането и обслужването на нов присъединителен електропровод към подстанция на фотоелектрическа централа, находяща се в съседен поземлен имот. Решението е в съответствие със Закона за горите, който допуска учредяване на сервитути върху поземлени имоти в горски територии-държавна собственост за изграждане и обслужване на кабели и въздушни електропроводи.

Правителството прие също решение за учредяване на безсрочен сервитут за изграждане и обслужване на водопровод за обект: „Реконструкция на водоснабдителна система Ръжена“. Той е разположен в поземлени имоти в горски територии - публична държавна собственост в село Тулово, област Стара Загора и е с площ 0,519 дка Сервитутьт се учредява в полза на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Стара Загора. Имотите попадат в района на Териториално поделение „Държавно горско стопанство Мъглиж“ към „Югоизточно държавно предприятие” - Сливен. Действията ще се предприемат в съответствие със Закона за горите за изграждане на водопровод.

Правителството разреши замяна чрез провеждане на пряко договаряне между „Холдинг БДЖ“ ЕАД и община Сапарева баня. Целта е прекратяване на съсобственост върху имоти, намиращи се на територията на с. Паничище, община Сапарева баня. Замяната ще се извърши по цени, не по-ниски от определените от независим оценител. В тази връзка всяко едно от юридическите лица „Холдинг БДЖ” ЕАД и Община Сапарева баня ще стане собственик на имот, който ще ползва и разпорежда самостоятелно.

Министерският съвет разреши извършване на разпоредителна сделка с недвижими имоти, собственост на „Напоителни системи" ЕАД, клон Марица. Имотите се намират в землищата на с. Бенковски, с. Строево и с. Царацово, общ. Марица, обл. Пловдив. Дружеството ще продаде имоти, върху които е изграден част от напоителен канал.

Кабинетът прие Решение за даване на съгласие „Национална компания индустриални зони“ ЕАД гр. София да продаде чрез електронен търг на електронната платформа за продажба на имоти към Агенцията за публичните предприятия и контрол, поземлени имоти, собственост на дружеството, находящи се в с. Гурмазово, Софийска област. Мотивът за взетото решение е да се улесни достъпа до имоти, собственост на дружеството, с оглед реализиране на инвестиционен проект, чиято подкрепа е извън обхвата на Закона за насърчаване на инвестициите, което ще доведе до инвестиции в по-широк кръг от икономически дейности.

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне на част от имот-публична държавна собственост за управление на Министерството на отбраната за нуждите на Централното военно окръжие - Военно окръжие II степен - Кюстендил. Имотът, намиращ в област Кюстендил, община Кюстендил, гр. Кюстендил, е необходим за изпълнение на функции и задачи, свързани с отбраната на Република България.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    7 0 Отговор
    ЕСО ЕАД са обелили растителност и подкопали склоновете на планината при с Дъбово за изграждане на фотоволтаици.
  • 2 Иван Грозни

    10 0 Отговор
    Покриха голяма площ плодородна земя със стъкла. Сега си ги озаконяват. Интересното в цялата демагогия е чии са фотоволтаиците. Ще блеснат много депутатски имена. Парламента е инкубатор на милионери. Всичко за сметка на обикновения човечец.
  • 3 Прокуратурата е мафия

    5 0 Отговор
    Югоизточно държавно предприятие - Сливен са най крадливите най корумпирани наи безкруполните наи големите убийци на българската гора .Бойко им целува ръка на крака им идва в хижата на ормана.но кармата на всички те тия изроди които убиха гората се пише.