Last news in Fakti

11 Декември, 2004 00:00 511 0

Ремонтират граничните пунктове с 18 млн. лв.

  • транспорт-
  • автомобилен-
  • василев-
  • софия-
  • автомобилен транспорт
В момента се усвояват 18 млн. лева отпуснати от правителство за модернизацията на граничните контролно -пропускателни пунктове. Това каза вицепремиерът и министърът на транспорта и съобщенията Николай Василев по време на Срещата на високо равнище на егионалния комитет по автомобилен транспорт на страните от Инициативата за сътрудничество в Югоизточна Европа /ИСЮЕ/ в София вчера. През пролетта се открива ГКПП Лесово-Хамзабейли. Така ще има един нов, модерен ГКПП, който ще дублира дейността на Капитан Андреево-Капъкуле и значително ще облекчи дейността на международните автомобилни превозвачи, каза Н. Василев. Срещата в София поставя началото на българското председателство на Регионалния комитет по автомобилен транспорт на ИСЮЕ. Министрите на транспорта на страните от региона се съгласиха, че постепенно трябва да отпаднат двустранните споразумения и да се подпише многостранно споразумение за либерализация на автомобилния транспорт. Бе договорено и да се въведена международен сертификат за тегло на товарните превози.

По време на форума в София генералният секретар на Международния съюз по автомобилен транспорт( ИРУ) Мартен Марми награди Николай Василев със "Златна звезда" на ИРУ. Приносът на министър Василев в областта международния автомобилен транспорт е наистина значителен. Много малко хора са получавали тази награда, каза Мартен Марми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА