Last news in Fakti

15 Март, 2005 00:00 612 0

Стоичков си иска къщата от данъчните

  • стоичков-
  • данъчните-
  • доходите-
  • плати-
  • налози-
  • къщата
Магистратите ще решат до месец дали да бъде отменен запорът върху къщата на Христо Стоичков в столичния квартал "Киноцентъра". Вчера Софийски градски съд даде ход на делото. Имотът беше запориран от данъчните по време на съдебния спор за налози върху премиите на Камата от националния отбор за периода 1995-1997 г. Данъчната оценка на къщата е около 20 хил. лв., стана ясно на вчерашното заседание.

Това е много повече от налозите, които бирниците искат от носителя на "Златната топка". В предишно решение на СГС се казва, че Стоичков не е бил длъжен да подава данъчна декларация. Затова и данъчните нямат основание да запорират къщата на националния селекционер, гласят мотивите на адвоката му Тодор Табаков. В началото на 2003 г. данъчните поискаха от футболната звезда да плати 67 850 лв. налози и лихви за доходите му от 1995 до 1997 г. Камата отказа и заведе дело срещу регионалния данъчен директор на София. След дълги съдебни спорове и нови данъчни ревизии СГС реши, че Стоичков трябва да плати само 91,14 лв. за доходите си от 1995 г. Налогът е за суми, получени за участие в три футболни срещи, играни в България. Данъчните искат от Стоичков и 7300 лв. за доходите му от 1998-1999 г. Последната дума колко налози трябва да плати Стоичков ще има Върховният административен съд, тъй като решенията на СГС се обжалват. Дата на делото още не е насрочена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА