Last news in Fakti

25 Април, 2014 11:17 2 493 3

София е на 90 място по качество на живот

  • качество-
  • живот-
  • класация

Токио, Лондон и Ню Йорк са трите града, в които се живее най-добре и които предлагат най-добрите урбанистични решения. Резултатите са получени при съпоставка на икономическата стабилност, демографската ситуация, социалната политика и още седем фактора в 135 града по света. Трите посочени по-горе града в максимална степен използват съвременните средства, за да предложат възможно най-добър живот на жителите си. При класирането под внимание са взети наличните архитектурни съоръжения и степента на използване на технологии от най-ново поколение.

За Европа най-висок показател има Лондон. На второ и трето място са Цюрих и Париж. Четвърти и пети остават Женева и Осло. България също присъства в класацията със столицата София, която заема 90-то място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 omnia mea

    1 0 Отговор
    Поредната измишльотина! Точно пък Лондон и Ню Йорк да водят по критерии като демографски показатели и социална политика
  • 2 Borislav Krumov

    0 0 Отговор
    А България на 290!
  • 3 Бенжаменъ Глонти

    0 0 Отговор
    В Лондон ... се живее най-добре. А един мармот... Само който не е бил в Лондон може да се хване. Задръстени улици, мръсно метро, и измет всякаква.