Last news in Fakti

2 Септември, 2005 00:00 914 0

С некачествени вносни тухли строят във Варна

  • тухли-
  • варна-
  • морската-
  • строителството-
  • строителна-
  • камара-
  • строителна камара-
  • във варна-
  • варненската строителна камара
Използваните тухли, които са основен елемент на градежите, са вносни и некачествени, обяви вчера във Варна председателят на Варненската строителна камара инж. Пламен Андреев, който е собственик на строителната фирма "Планекс холдинг".

Спешен закон за строителството трябва да бъде приет в парламента. С него строителните предприемачи се надяват да бъде въведен ред в строителния хаос, който се наблюдава във Варна, в Морската градина и по крайбрежието. Законът трябва да контролира и използваните строителни материали. Поради мащабното строителство и недостига на тухли българско производство, в страната се внасят вносни тухли със съмнително качество. Новите сгради в морската столица са изключително ниско качество и извън нормите за естетика, подчерта инж. Андреев.Председателят на Варненската строителна камара призова държавните органи да се заемат с незаконното строителството. В Морската градина във Варна се строят офиси, а после се продават като жилища. Никой не обръща внимание на нароилите се десетки складови бази за продажба на строителни материали по пътя Варна - Виница. От началото на годината българският пазар е наводнен от тухли и керемиди, внос от съседните Гърция и Македония. Много наши предприемачи предпочитат тухли, импорт от южната ни съседка. Причината е ,че те са малко по-скъпи от българските, но са с по-големи размери, поради различия в стандарта.

В морския град се провежда двудневно обучение за координатори по безопасност и здраве в строителния бранш, инициатива на Българската строителна камара и Българско-германския професионален център по строителството. Участниците в обучението ще получат удостоверения за координатори по безопасност и здраве.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА