Last news in Fakti

20 Юни, 2014 16:46 3 101 0

Най-дълбокият в света басейн (ВИДЕО)

  • басейн-
  • падуа-
  • италия

Истинска атракция очаква посетителите на италианския град Падуа. Там вече се намира най-дълбокият в света басейн. Разположен е в хотела Millepini в SPA комплекса Монтегратто-Терме. Името му е Y-40. “Y идва от гръцкото upo (надолу), обяснява архитекта на съоръжението Емануел Боарет, а 40 е дълбочината на басейна в метри.

Той е оборудван с всичко необходимо за плуване на подобна дълбочина. Достъпен е не само за гостите на хотела, но също така и за деца и юноши, планиращи да учат в дайвинг училището, което създава италианският спортист Умберто Пелицари.

Най-дълбоката част на басейна представлява цилиндър, покрит с издържаща на високото налягане специална облицовка, както и специални светещи лампички.

Y-40 ще бъде включен в Книгата на рекордите на Гинес като най-дълбокия басейн в света на мястото на досегашния Nemo33, който се намира в Белгия и е с дълбочина 33 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА