19 Септември, 2005 00:00 1 257 0

С 20 на сто нараства търсенето на евтини апартаменти в Плевен

  • жилища-
  • дружба-
  • центъра
През летните месеци с една пета е нараснало търсенето на евтини жилища (панелки в периферните квартали и ново строителство) в Плевен, информират от агенция "Адрес". През месеците юли и август клиентите, заявили търсене, са предимно българите, които живеят в чужбина - Испания, Италия, Гърция. Те са в България за кратък период и инвестират заработените от гурбета пари в малки апартаменти. Панелните жилища са на ниски ценови нива, а новото строителство на разсрочено плащане е изгодно за тях. Около 55% от сделките през тези месеци са точно с такива клиенти.

В града е отчетен и 10% спад в цените. Според експертите от агенцията, от началото на месец септември нараства значително търсенето на маломерни жилища в центъра на града. Прогнозата им е това да се отрази в посока възстановяване на ценовите нива най-късно в края на годината.

Според статистиката на сайта www.imot.bg най-ниските средни офертни цени в сегмента на гарсониерите в Плевен са в кв. Дружба - 339 евро/кв .м, а най-високите в кв. Мара Денчева - 442 евро/кв. м. Най-евтино се предлагат за продажба двустайните и тристайните в Дружба. В този източен плевенски квартал те се оферират средно за 284 евро/кв. м и 260 евро/кв. м. Най-високи са средните офертни цени за жилищата в центъра, където средните нива на цените на двустайните са 488 евро за квадрат и за тристайните - 446 евро/кв. м. Най-голямо предлагане на жилища за продажба има в периферните квартали Дружба и Сторгозия, а най-малко в центъра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА