Last news in Fakti

22 Ноември, 2005 00:00 778 0

Общинска съветничка от ДПС си построи хотел

  • палова-
  • монитор-
  • сграда-
  • общинската-
  • бахар-
  • бахар палова
Общинската съветничка от ДПС-Кърджали Бахар Палова си построи триетажен хотел в областния град. Луксозната сграда се намира до общинската автогара в централната част на града. Разгърнатата площ на новата постройка е 2 300 кв м. Комплексът разполага с 50 легла.

Бахар Палова е собственик на "Хлебопроизводство" АД и председател на икономическата комисия в Общинския съвет. Благодарение на силните си позиции в ДПС, тя успява да приватизира хлебозавода с компенсаторки през 2001 г., като придобива и целия сграден фонд на предприятието.

Пред "Монитор" депесарката заяви, че парите за новата сграда са банков кредит от 500 000 лв. Според нея, половин милион лева била напълно достатъчна сума за построяването на луксозната сграда. Източници на "Монитор" от партийната централа на ДПС обаче твърдят, общинската съветничка Бахар Палова е подставено лице на народния представител от Черноочене Ремзи Осман. Те твърдят, че депутатът е осигурил парите за строежа на хотелския комплекс. Средствата са взети от излишъка за инфраструктурни проекти на територията на община Кърджали. Осман е забелязван многократно да прави оглед на обекта.

На въпрос на "Монитор" как е успяла придобие апетитното предприятие за жълти стотинки, Палова отговори, че разбирала от пазарна икономика, тъй като учила точно това в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА