Last news in Fakti

24 Ноември, 2005 00:00 420 0

Софиянци предлагат земи за небостъргачи

  • които-
  • сграда
Софиянци масово се натискат да продават земите си, върху които да се строят небостъргачи. Това съобщиха от Националното сдружение на агенциите за недвижими имоти. Офанзивата започнала, след като от общината заявиха, че няма да предоставят терен на бул. "Тодор Александров" за издигането на висока сграда. В същото време архитект Николай Симеонов бе награден за проекта си за 43-етажно здание, високо над 100 метра, на същия булевард. "На това място няма да се строят сгради на повече от 10 етажа", категорични са общинарите.

Стотици столичани поискаха да заменят земите си, които са на Околовръстния път, допълниха от сдружението. Според архитекти най-подходящото място за небостъргачи са именно покрайнините на столицата. Имало и клиенти, които искали съдружие с инвеститорите, за да участват в печалбата от отдаването под наем на офиси в бъдещата сграда. Вече имаме и реални фирми, главно от чужбина, които искат да участват в построяването на първата висока сграда в София, поясни организаторът на конкурса на фондация "ВИЗАР" арх. Бойко Кадинов.

В същото време географи предупредиха, че точно територията край Околовръстното шосе крие най-много сеизмични опасности и там не бива да се вдигат високи сгради.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА