Last news in Fakti

2 Юли, 2014 11:25 2 810 0

Заместник-кмет на Видин - обвинен за злоупотреби

  • заместник-кмет-
  • видин-
  • добромир дилов-
  • досъдебно производство-
  • процесуално-следствени действия-
  • парична гаранция-
  • обществени поръчки

Срещу Добромир Дилов е образувано досъдебно производство и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лв.

Заместник-кмет на Видин - обвинен за злоупотреби - 1
Добромир Дилов

Образувано е досъдебно производство срещу заместник-кмет на Видин, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.
При специализирана операция на ДАНС, под ръководството на Софийска градска прокуратура, на 25 юни на територията на градовете Видин и София едновременно са предприети процесуално-следствени действия по отношение на Добромир Дилов – заместник-кмет с ресор „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата” на Община Видин, заради данни за осъществени от него престъпления по служба.

Извършени са обиск, претърсване и изземване в служебния кабинет и в жилището на Дилов, както и в офиси на свързани с него фирми, във връзка с неправомерни действия на Дилов по повод възлагане на обществени поръчки от Община Видин през 2013 г.

По случая е образувано досъдебно производство и са разпитани общо 28 свидетели във Видин и София.

На 27 юни Добромир Дилов е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление от общ характер по смисъла на чл. 282, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 10 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА