23 Септември, 2014 16:27 1 873 1

Двама прегазени от влак за час край Казанлък

  • двама-
  • прегазени-
  • влак-
  • казанлък

Първият случай е станал минути след 7 часа, а за вторият е съобщено в 8:20

За два случая за прегазени от влакове хора само за час край жп гара Казанлък рано тази сутрин, съобщиха от кazanlak.com.

Първият инцидент е станал минути след 7 часа на релсите под надлеза към „Арсенал”. Мъж на 67 години е пресичал линията, когато е бил блъснат от влака, пристигащ от запад към намиращата се наблизо гара Казанлък.

Машинистът се е движил с позволената скорост от 70 км./ч. и е подал сигнализация, когато е видял човека на релсите, разказа той. Въпреки това мъжът не е успял да избегне удара.

Пострадалият е откаран веднага в Казанлъшката болница, в много тежко състояние. Малко по-късно е починал, потвърдиха от Спешния център в Казанлък.

Пътническият влак от Карлово за Сливен все още е спрян на гара Казанлък, където продължават следствените действие.

Свидетели разказват, че не се касае за самоубийство, а за нещастен случай, тъй като възрастният човек бил с торба с мляко и други продукти, които вероятно е купил от близкия хипермаркет и се е прибирал към дома си.

В този участък на железопътната линия, намиращ се под надлеза към „Арсенал” на ден преминават през релсите хиляди казанлъчани, особено работещите в „Арсенал”, тъй като пътят от там е по-кратък.

Пресичането на релсите, обаче в този район не е обезопасено и няма сигнализация. Видимостта за идващи влакове не е еднакво добра от двете страни. Именно от запад, откъдето е идвал влакът тази сутрин има завой на линията и влаковете се виждат в последния момент.

За живеещите в квартала известен на казанлъчани като "Под гарата" има изграден подлез под жп линията, който се намира до самата жп гара. Въпреки това хиляди казанлъчани сутрин и вечер не се отклоняват на 100-на метра на изток от пътя си, за да премината през подлеза на гарата или на 100-на метра на запад, където може да преминат през прелез.

Вторият инцидент става час след това.

В 8:20 сутринта е подаден сигнал в полицията за намерен прегазен човек на релсите.

Тялото е намерено на 100 метра източно от сградата на казанлъшката жп гара. Мъжът е бил намерен разчленен на две върху релсите.

В него не са намерени документи. Засега няма данни за възрастта на човека и дали в този случай се касае за самоубийство, както и по кое време е станал инцидента.

От БДЖ обясниха, че засега не е ясно кой влак преминаващ през гара Казанлък е ударил човека. Възможно е инцидентът да е станал дори преди другия от 7 часа, тъй като заради него влаковете през гара Казанлък са били спрени за известно време.

От БДЖ не могат да потвърдят дали човекът е бил ударен от техен пътнически влак или от преминаващия в 6 сутринта през Казанлък товарен влак на частна железопътна компания.

Предстои изясняване на случая от следствените органи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    ... RIP!
    Нека да проверят и за алкохол в кръвта на жертвите.