Last news in Fakti

26 Септември, 2014 11:23 850 0

В Гърция разбиха група за продажба на бебета от България

  • трикала-
  • бебе-
  • гърция

Разследването е установило, че задържаните седмина души са организирали най-малко 10 нелегални осиновявания

Гръцката полиция е арестувала седем души във връзка с разследване на продажбата на бебета от България на бездетни двойки в Гърция, съобщава в. „Вима“.

Арестите са извършени в сряда в северния гръцки град Трикала. По този начин е бил сложен финала на полицейско разследване за разбиване на престъпната група. Служители на реда се представили за бездетна двойка, която искала да си осинови дете. След седмици на издирване те успели да „договорят покупката“ на 21 дневно бебе за €10 000.

Разследването е установило, че задържаните седмина души са организирали най-малко 10 нелегални осиновявания в Гърция.

В момента се разпитват на майката на момченцето, гръцки адвокат, местен нотариус, доктор и други двама гърци. Тромавите процедури по осиновяванията в Гърция са основната причина семейства да прибягват до „черния пазар“. Осиновяване на дете може да отнеме до 10 години, ако се спазват всички процедури, тревожно отбелязва в. „Катимерини“.

По този причина грък често „признава“ дете от България..., коментират местни телевизии. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА