28 Октомври, 2014 18:09 1 076 1

Гранични полицаи задържаха 34 нелегални имигранти и 3 каналджии

  • гранични полицаи-
  • нелегални имигранти-
  • каналджии

Задържани са и трима мъже, ограбили групата

На 28.10.2014 г. в 02.30 ч. служители от Районна дирекция Гранична полиция  Елхово са задържали  в землището на с. Момина Църква, община Средец, 34 нарушители на границата / 30 мъже и 4 жени / и един каналджия. Нелегалните имигранти са били без документи. 12 от тях са заявили, че са от Сирия, 22 - от Ирак.

Установено е, че групата е преминала по-рано границата в района на 159 гранична пирамида и е поета от 19-годишен каналджия от региона. Той  укрил хората в землището на с. Момина Църква. По-късно се върнал с трима свои авери на 21, 25 и 37 години. Тримата обрали нелегалните имигранти. Взели им всичко по-ценно – пари, телефони, часовници. Инсценирали обир и на 19-годишния каналджия и се прибрали.

Граничните полицаи задържали нелегалните имигранти в момента, когато недоволството им от каналджията било на път да прерасне в саморазправа.  След проведени оперативно-издирвателни мероприятия близо до мястото са открити и задържани и двамата организатори на 29 и 39 години, координирали прехвърлянето на групата през границата.

На сутринта са задържани и тримата грабители. В домовете им са открити доказателства, които сочат съпричастност към извършеното престъпление.

Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Болярово. Там са задържани и шестимата българи, всичките от община Средец. Срещу трима от тях е образувано досъдебно производство по чл. 280 от НК за каналджийство, а срещу другите трима – по чл. 198 за грабеж.

Процесуално-следствените действия са  съгласувани и под ръководството на Районна прокуратура – Елхово. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    0 0 Отговор
    Най после и каналджии да има задържани,Добра ОИД.Ю
    Къде са били ГРАНИЧАРИТЕ ЗА ДА СЕ СТИНАЛИ ДО М.Църква.
    Каналджииството не е от сега но няма сурови закони спрямо тях те дори преди време премазаха Граничен полицайпри опит да ги задържи.