Last news in Fakti

14 Ноември, 2014 12:54 1 671 0

Задържаха зам.-кмета на община Съединение заради подкуп

  • георги трендафилов-
  • зам.-кмет-
  • община-
  • съединение-
  • подкуп

Срещу него са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване на сума в размер на 15 000 лв., с което е ощетен общинския бюджет

Заместник-кмета на Община Съединение е задържан за подкуп, съобщиха от Прокуратурата.

На 13 ноември 2014 г., в резултат на проведена операция на МВР – Пловдив, под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, е задържан Георги Трендафилов – заместник-кмет на община Съединение.

На 14 ноември 2014 г. на същия са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване на сума в размер на 15 000 лв., с което е ощетен общинския бюджет.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Съобразно законово установените правила на подсъдността, делото е изпратено по компетентност на Районна прокуратура - Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода до осем години.

Разследването продължава.

„Във връзка с появилата се информация за задържане на заместник-кмета на Община Съединение Георги Трендафилов потвърждавам, че се извърши такава проверка от Икономическа полиция, но нямам информация за нарушението. По думите на полицаите, научих, че става въпрос за плащане за някакво озвучаване. Всичко, което поискаха разследващите, беше предоставено на Икономическа полиция. Към мен не са задавани конкретни въпроси. Мога да дам конкретна информация, когато имам информация по случая. Разпитани са били и други общински служители във връзка със случая, като същите са предоставили всички изискуеми документи”, заяви кметът на Община Съединение Георги Руменов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА