Last news in Fakti

20 Ноември, 2014 15:41 1 348 2

Пипнаха престъпна група за кражба на кабели

  • пипнаха-
  • престъпна-
  • група-
  • кражба-
  • кабели

Задържаните 8 човека са действали в Старозагорско, Бургаско, Сливенско и Ямболско

Полицията задържа престъпна група, специализирала се в кражба на кабели на територията на областите Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол, съобщиха от МВР.

Задържани са осем души при две последователни акции на служители от „Криминална полиция“ и полицаи от Стара Загора. Всички те са криминално проявени, осъждани за кражби и грабежи.

След като е получена предварителната информация, на 24 септември полицаите пристъпили към задържане на групата.

В момент на кражба на силов електрически кабел и осем трансформатора от обект в село Дядово, община Нова Загора, са задържани Я.А. на 39 г., криминално проявен и осъждан за извършени кражби и управление на МПС без свидетелство за правоуправление, Г.Й. на 29 г., криминално проявен и осъждан за извършени кражби и грабеж и И.Д. на 34 г., многократно криминално проявен и осъждан за извършени кражби, грабеж и вещно укривателство.

На 12 ноември e била задържана другата част от престъпната група – П.А. на 37 г., Д.А. на 36 г., Б.М. на 33г., Г.Е. на 35 г., както и 37-годишният Д.Р. Всички те са многократно криминално проявени и осъждани за кражби, а последният – и за грабеж и кражба на МПС.

Петимата са били задържани от полицаите в град Стара Загора докато предавали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, 200 метра меден кабел за около 2000 лева. Кабелът е бил предмет на кражба на 8 ноември.

В хода на действията по разследването, и в двата случая са открити и иззети откраднатите кабели, както и други вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на групата.

Образувани са досъдебни производства, като на осемте мъже съдът е постановил мярка за неотклонение “задържане под стража”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кмета

    0 0 Отговор
    да не са чез 37 километра жица обирджии
  • 2 ддз

    0 0 Отговор
    И ко нали влезе закон пунктовете за изкупуване на вторични суровини да не вземат жици от физически лица или тези са си направили някое ООД