Last news in Fakti

29 Юни, 2015 17:32 986 0

Обвинение за ало измамник

  • обвинение-
  • ало-
  • измамник

Той е обвинен за участие с неизвестно лице в четири телефонни измами

Днес Районна прокуратура-Чирпан внесе обвинителен акт срещу Дженьо Ангелов, на 36 г, за измама. Той е обвинен за участие с неизвестно лице в четири телефонни измами на територията на общините Чирпан и Братя Даскалови, обл. Стара Загора.

В периода от 19 ноември 2014г.до 23 ноември 2014г. в с. Винарово, с. Найденово, с. Спасово и гр.Чирпан, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, след като се сговорил предварително с неустановено лице, е извършил следните действия с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага.

На 19 ноември 2014г. в с. Винарово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора, е поддържал у Тана К., на 81 г., заблуждение и с това й е причинил имотна вреда в размер на 3000 лв.

На 22 ноември 2014г. в с. Найденово, общ. Братя Даскалови, обл. Стара Загора, е  поддържал у Марийка Т., 79 г., заблуждение и с това й е причинил имотна вреда в размер на 1500лв.

На 22 ноември 2014г. в с. Спасово, общ. Чирпан, обл. Стара Загора, е поддържал у Ради Р., на 82 г., заблуждение и с това му е причинил имотна вреда в размер на 11 000лв.

На 23 ноември 2014г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, е поддържал у Тодорка Д., на 66 г., заблуждение и с това й е причинил имотна вреда в размер на 1000лв.

Общият размер на причинената вреда е в размер на 16 500 лв.

Дженьо Ангелов е използван от неизвестно лице куриер за пренасяне на сумите от потърпевшите. Те трябвало да предадат парите след телефонно обаждане за „спешна операция“ на техен близък. За всяка изпълнена поръчка Ангелов  е получавал възнаграждение от 300 лева.

Деянията на обвиняемия са извършени с пряк умисъл. Ангелов не работи, не е осъждан. Направил е самопризнания и проявил критичност към извършеното. По делото са разпитани десет свидетели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА