17 Юли, 2015 18:28 2 738 2

Хванаха бивш затворник с крадена кола, пистолет и дрога

  • дончо дончев-
  • бивш-
  • затворник-
  • крадена-
  • кола-
  • пистолет-
  • дрога

На Дончо Дончев са повдигнати три обвинения

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Дончо Дончев, на 36 г., от Стара Загора, за управление на лек автомобил с контролни номера – регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство, съобщиха от прокуратурата.

На 15 юли на ул. “Орфей” в град Стара Загора е установен паркиран лек автомобил “BMW 335 I” със старозагорска регистрация. Извършената проверка констатира, че регистрационните табели са издадени за друг лек автомобил марка “Opel Vectra”. Водачът Дончо Дончев е задържан при качване в “BMW”-то и при маневра за включване в движение. При огледа е установено, че номера на рамата на лекия автомобил съвпада с номера на рамата на издирван от РУ “Полиция” – Несебър лек автомобил.

Установено е, че “BMW”-то е бил паркиран пред хотел в град Несебър, откъдето на 3 юли 2015 г. е отнет от неизвестни лица, за което е образувано досъдебно производство за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство с намерение да се ползва.

Извършена е справка в Шенгенската информационна система, която е показва, че “BMW”-то е обявено за издирване и от властите в Германия на 13 юли 2015 г. При направен оглед в купето на автомобила е открито пакетче с 2 грама канабис. Извършено е претърсване и изземване в дома на обвиняемия Дончев в град Стара Загора. Там е открито и иззето огнестрелно оръжие – пистолет със заличени номера и 5 броя патрони.

На Дончо Дончев са повдигнати още две обвинения – за държане без надлежно разрешително на високорисково наркотично вещество – 2 гр канабис и за държане на огнестрелно оръжие – пистолет със заличени идентификационни номера и 5 броя патрони без разрешение.

С постановление на Районна прокуратура-Стара Загора от 16 юли 2015 г. спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение – задържане под стража за срок от 72 часа. По отношение на Дончев ще бъде внесено искане до Районен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Обвиняемият Дончев е многократно осъждан и два пъти е търпял наказание "лишаване от свобода" в затвора в Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юрааааа

    0 0 Отговор
    Браво! Велики са нашите пазители!
  • 2 Смешника

    0 0 Отговор
    "отнет от неизвестни лица, за което е образувано досъдебно производство за противозаконно отнемане на моторно-превозно средство с намерение да се ползва." - Е....а си м...та!